SUD BIH

Adnan Maglić ostaje iza rešetaka: Određen pritvor Šmrkovom saradniku

Za Maglićem je bila raspisana potraga nakon akcije u kojoj su uhapšeni Šmrk i bivši pripadnik SIPA-e Fahrudin Gačanović.

Maglić se predao SIPA-i prije tri dana. Facebook

Piše: M. Aš.

16.10.2022

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštvo BiH i odredio jednomjesečni pritvor Adnanu Magliću, članu narkobande Admira Arnautovića Šmrka koji je uhapšen prije mjesec dana i nalazi se u Vojkovićima.

Maglić se predao SIPA-i prije tri dana. Za njim je bila raspisana potraga MUP-a KS još 20.septembra.

Za Maglićem je bila raspisana potraga nakon akcije u kojoj su uhapšeni  Šmrk i bivši pripadnik SIPA-e Fahrudin Gačanović. U vrijeme hapšenja, Gačanović je bio pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga. To je povezano sa više drugih teških krivičnih djela. U okviru istražnih aktivnosti, prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjičeni, djelujući kao član organizovane grupe, duže vrijeme vršio krivična djela organiziranog kriminala povezana sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga “kokain”, “spid” i “marihuana” na područja zemlja EU i Zapadnog Balkana - rečeno je iz Tužilaštva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.