POTPREDSJEDNICA SNSD-A

Cvijanović tvrdi: Predsjednik CIK-a i predsjednik PDP-a iznijeli laž o listićima iz Doboja

Zašto bi uz tako ubjedljivo pozicioniranje SNSD-a bio problematičan samo rezultat za predsjednika Republike, pita Cvijanović

Cvijanović: Opozicija će i ovaj put ostati opozicija ne zato što ih je neko, kako oni kažu, pokrao, već zato što ih narod nije izabrao. Armin Durgut / Pixsell

E. Ć. / Srna

17.10.2022

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović očekuje da će i ovo, kako ona tvrdi, "nezakonito preuranjeno prebrojavanje glasova za nivo predsjednika RS jasno potvrditi ubjedljivu pobjedu SNSD-a na sve četiri nivoa, ističući da je volja naroda jasno manifestovana".

Na pitanje Srne da prokomentariše ponovne špekulacije opozicije o navodnoj krađi glasova na biračkim mjestima u Doboju, Cvijanović je istakla da opozicija uporno nastoji problematizovati izbor za predsjednika Republike, ali tu je stvar jasna i kad se uzmu u obzir i ova i sva buduća prebrojavanja, pa tome dodaju glasovi iz inostranstva i oni iz mobilnih timova, to je opet pobjeda kandidata SNSD-a Milorada Dodika barem sa oko 30.000 glasova razlike.

- Zašto bi uz tako ubjedljivo pozicioniranje SNSD-a bio problematičan samo rezultat za predsjednika Republike? - upitala je potpredsjednik ove stranke, navodeći kako je stvar jasna i da tu nema nikakve dileme.

- Uprkos silnoj galami i brojnim lažima koje su pratile ovaj izborni proces, mi smo nastojali da održimo mir i stabilnost i da se ponašamo odgovorno. CIK je, osim galame opozicije, i sam pravio ozbiljne propuste od nezakonitog djelovanja koje je osporila stručna javnost, pa do iznošenja paušalnih ocjena, čak i laži - kaže Cvijanović.


Ona tvrdi kako su "i predsjednik CIK-a i predsjednik PDP-a iznijeli, na primjer, najobičniju laž o tome kako nedostaju nepopunjeni listići sa 61 biračkog mjesta u Doboju, da bi se onda ispostavilo da nijedan ne nedostaje i da je to najobičnija izmišljotina".

- To što PDP preko svojih medija u javnost pušta netačne podatke sa ovog preuranjenog ponovljenog brojanja u suštini ne znači ništa, niti šta može da promijeni. Mi smo riješeni da čekamo potvrdu rezultata i potvrdu pobjede, koja je jasna na sva četiri nivoa, i objedinjavanje svih podataka. Opozicija će i ovaj put ostati opozicija ne zato što ih je neko, kako oni kažu, pokrao, već zato što ih narod nije izabrao - rekla je Cvijanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.