SKROMNA SVEČANOST

Policijski komesar BPK Goražde Damir Bogunić preuzeo dužnost i obećao borbu protiv kriminala i korupcije

Moji osnovni ciljevi bit će poboljšanje materijalno - tehničke opremljenosti, ali i kadrovskih kapaciteta prijemom novih 40 policijskih službenika, rekao je Bogunić

Piše: Al. B.

17.10.2022

Bogunić: Policijski službenik koji je prošao sve organizacione jedinice, rukovodna i istražiteljska mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Novi policijski komesar BPK Damir Bogunić preuzeo je dužnost na današnjoj svečanosti u prostorijama Kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova. 

Na početku četverogodišnjeg mandata on se zahvalio dosadašnjem komesaru Ademu Lakoviću, te najavio reorganizaciju Uprave policije.

- Moji osnovni ciljevi bit će poboljšanje materijalno - tehničke opremljenosti, ali i kadrovskih kapaciteta prijemom novih 40 policijskih službenika. U narednom periodu imaćemo neka nova kadrovska rješenja i nadam se da će se Uprava policije efikasno boriti protiv kriminala i korupcije - rekao je Bogunić.

U dosadašnjoj karijeri on je obavljao dužnost komandira PS Ustikolina, komandira Jedinice za podršku MUP-a, a na novu dužnost dolazi s pozicije šefa Ureda komesara policije MUP-a BPK.

- Nadam se da ćemo s ovom novom energijom postići bolje rezultate od onih koje smo do sada ostvarivali. Bogunić je policijski službenik koji je prošao sve organizacione jedinice, rukovodna i istražiteljska mjesta, iza sebe ima uspješnu karijeru i očekujemo da će u činu generalnog inspektora dati svoj maksimum - kazao je ministar unutrašnjih poslova BPK Goražde Armin Mandžo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.