TEŠKE RIJEČI NA SUĐENJU

Sudija Perić: Pravite predstavu za javnost, tužilac Pašić: Dajete neprimjerene komentare

Pašić je kazao da tužioci nemaju veze s tim šta mediji objavljuju

Rasprava Branka Perića i Džermina Pašića. FACE TV / TUŽILAŠTVO

Piše: B. Cerić - S. Spahić

19.10.2022

Na suđenju respiratorskoj mafiji predvođenoj premijerom Federacije BiH sa američke crne liste Fadilom Novalićem za nabavku 100 kineskih respiratora došlo je do rasprave između sudije Branka Perića i tužioca Džermina Pašića.

Prilikom ispitivanja svjedoka odbrane Fahrudina Solaka, Jovana Roganovića, inače vlasnika kompanije "Profesional Medic" iz Srbije, tužilac Mirza Hukeljić je pitao Roganovića o izjavi za jednu televiziju, kada je za respiratore ACM 812A upotrijebio termin "respiratorčići". 

"Predstava za javnost"

Sudija Branko Perić je govorio da je riječ o irelevantnim stvarima i kazao da tužioci prave predstavu za javnost te da je razočaran njima, jer je imao dobro mišljenje o njima.

Nakon toga je tužilac Džermin Pašić kazao sudiji da daje neprimjerene komentare te dodao da tužioci nemaju veze s tim šta mediji objavljuju.

- Imate veze sa svačim - rekao je Perić.

Nakon toga je i braniteljica Vasvija Vidović podsjetila da je i ona bila sutkinja te poručila da ovakve rasprave ne vode nigdje.

"Neću Vam dati priliku da odgovorite"

Branko Perić je nakon toga poručio da se predmet odužio i da se za to optužuje Sud, a da na drugoj strani tužioci pričaju "svašta" te da se ovim tempom neće nikad završiti.

- Ne treba pričati samo da bi ovi ljudi iza (novinari) imali šta slušati. Neću Vam dati priliku da odgovorite, zato dajem pauzu - kazao je Perić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.