DOM NARODA PFBIH

Američka ambasada pozdravila imenovanje sudija Ustavnog suda FBiH: To je trebalo davno učiniti

Dom sada mora završiti posao imenovanjem sudije koji će popuniti posljednje upražnjeno mjesto u Sudu što je prije moguće, navode iz ambasade SAD

Marfi: Pozdravljamo odluku Doma naroda Federacije BiH da odobri da troje sudija popune upražnjena mjesta u Ustavnom sudu Federacije. Screenshot

E. Ć.

20.10.2022

Iz ambasade Sjedinjenih Američkih Država oglasili su se na zvaničnom Twitter nalogu nakon što je jučer Dom naroda Parlamenta FBiH potvrdio imenovanje sudija Ustavnog suda Federacije BiH.

- Pozdravljamo odluku Doma naroda Federacije BiH da odobri da troje sudija popune upražnjena mjesta u Ustavnom sudu Federacije. To je trebalo davno učiniti. Dom sada mora završiti posao imenovanjem sudije koji će popuniti posljednje upražnjeno mjesto u Sudu što je prije moguće - poručeno je iz Američke ambasade.


Podsjetimo, na jučerašnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH imenovani su Ajša Softić, iz reda bošnjačkog naroda, Marko Milićević, iz reda hrvatskog naroda, te Branimir Orašanin iz reda srpskog naroda. Za njihovo imenovanje 33 delegata glasala su "za", šest ih je bilo suzdržano i šest protiv.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.