4. GODIŠNJICA

Predsjednik Sindikata policije MUP-a KS Ećo Sadik: Adis i Davor su ubijeni samo zato što su časno obavljali svoj posao

Napad na policijskog službenika mora se smatrati napadom na državu, istakao je Sadik

Piše: E. A. - M. Aš.

26.10.2022

Četvrtu godišnjicu ubistva policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS, Adisa Šehovića i Davora Vujinovića danas obilježava Sindikat policije Kantona Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS. 

Predsjednik Sindikata policije MUP-a KS Ećo Sadik, istakao je da je za njih ovaj slučaj riješen. 

- Uz naporan rad Uprave policije, policijskih službenika, policijskog komesara, Tužilaštva KS, policijske agencije, kontraobavještajne agencije. Lica su lišena slobode, nalaze se u pritvoru i tamo gdje im je mjesto. Kada je u pitanju optužnica ne bih to komentirao. Mislim da se radi o obimnom predmetu. Tužilaštvu treba vremena da to urade - rekao je Sadik. 

Dodaje da je svaka godišnjica teška. 

- Svaki put je to teško. Proveli smo toliko godina zajedno, smijali se. Ubijeni su samo zato što su časno, pošteno i profesionalno obavljali svoj posao. Dakle, oni su bili ogledalo države. I ja to uvijek potenciram. Napad na policijskog službenika mora se smatrati napadom na državu i očekujem da će pravosudne institucije u skladu sa zakonom najoštrije sankcionisati počinioce ovog svirepog ubistva - zaključio je Sadik. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.