POSLANIK BUNDESTAGA

Adis Ahmetović stigao u Sarajevo: BiH je unutrašnje dvorište EU

Kako da prevaziđemo velike globalne probleme kada nas izazovi u ovoj maloj zemlji već tjeraju da se znojimo, napisao je Ahmetović

H. J. I.

30.10.2022

Adis Ahmetović stigao u posjetu Sarajevu. Facebook

Izaslanik poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Njemačke u Bundestagu za zapadni Balkan Adis Ahmetović stigao je u posjetu Bosni i Hercegovini. 

Ovu informaciju je objavio na svom Facebook profilu. 

- Nakon što sam započeo svoje putovanje u inostranstvo u Cavtatu (Hrvatska), iskoristio sam priliku da nastavim putovanje u Sarajevo (BiH). Kao njemački (strani) političar koji je porijeklom iz Hanovera, Dan reformacije je važan teološki, ali i društveni praznik. Zato sam iskoristio priliku da u tom kontekstu posjetim i protestantsku crkvu u Sarajevu. Zaista oduševljen gostoprimstvom i toplinom zajednice. Pastor Saša Nikolinović primio me je u svojim prostorijama uz dobru kafu. Razgovarali smo o humanizmu, društvenom suživotu i aktuelnim izazovima u regionu zapadnog Balkana. Ostat ću pri tome da je BiH EU u malom dijelu. Ne prednje ili zadnje dvorište Evrope, već unutrašnje dvorište. Kako da prevaziđemo velike globalne probleme kada nas izazovi u ovoj maloj zemlji već tjeraju da se znojimo?! Demokratske snage se ujedinjuju i pristupaju stvarima sa snagom, poštovanjem i ljubavlju. Onda će biti sve bolje korak po korak. U to sam uvjeren - napisao je Ahmetović na Facebooku. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.