"MILION RAZLOGA"

Trivić poručila na protestima: Nikada im krađu nećemo priznati

To je ološ i ološu se ne može priznati pobjeda, istakla je Trivić

Jelena Trivić. Printscreen / N1

H. J. I.

2.11.2022

- Ja nisam došla ovdje da kukam, da plačem, da tugujem za nečim jer nemam za čim. Ja sam zajedno s vama pobijedila, a oni su tu pobjedu oteli jer su banda - poručila je na večerašnjim protestima opozicije u Banjoj Luci Jelena Trivić.

- Imam snage više nego ikad da se toj organizovanoj, sistemskoj, mafijaškoj hobotnici suprotstavim u svakom obliku i svakoj instituciji. Nikada im krađu nećemo priznati. To je ološ i ološu se ne može priznati pobjeda. Nakon one sramne sjednice pokazali su da se u ovoj sramnoj zemlji sve može kupiti, ali ne mogu kupiti nas. To je lažna, ukradena pobjeda koju mogu okačiti mačku o rep. Ja ću ih na to svaki dan podsjećati, možda neće dočekati četiri godine mandata. Čemu izlaziti na izbore ako će nas opet krasti? Može ovo da traje, budite spremni. Mi smo spremni - kazala je Trivić i dodala: 


- Razloga za protest ima milion, navest ću samo jedan koji nema veze sa izborima; povećanje budžeta sa 10 na 56 miliona. Mi smo protiv uređivačke politike RTRS-a, koja se piše u kabinetima. Nećemo zasad govoriti njihova imena, imena urednika koji etiketiraju nas i pišu lažne vijesti, da im uzmemo telefone da izvještačimo, iz čijih kabineta te vijesti stižu. Samo nam nisu đavolje rogove stavili - kazala je.

Tokom njenog obraćanja okupljeni građani su uzvikivali: Mile lopove!, a onda se u jednom trenutku priključila i Trivić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.