SUDSKA NAGODBA

Mektić se po drugi put izvinio Radončiću

Nakon toga advokatica Pilav, uime tužitelja, izjavila povlačenje tužbe

Drugi put da se Mektić izvinio Radončiću u postupku po tužbi zbog klevete. Avaz

N. D.

4.11.2022

Na ročištu u Općinskom sudu u Sarajevu jučer su advokatica Fahrudina Radončića Almina Pilav i bivši ministar sigurnosti i aktuelni zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Dragan Mektić potpisali sudsku nagodbu po tužbi koju je Radončić podnio protiv Mektića.

Lični nalog

- Gospodin Mektić je pred Sudom izjavio da se izvinjava gospodinu Fahrudinu Radončiću zbog navoda koje je o njemu objavio na društvenoj mreži Twitter, a radi se o klevetama koje je prenosio portal „Slobodna Bosna“. Nakon toga sam, uime tužitelja, izjavila povlačenje tužbe - kazala nam je Almina Pilav, koja zastupa Radončića u tom postupku.

Ovo je drugi put da se Dragan Mektić izvinio Radončiću u postupku po tužbi zbog klevete. Naime, 16. maja 2022. godine on je, također, na sudski zapisnik uputio izvinjenje Radončiću zbog navoda na ličnom Twitter nalogu.


Rješenje o sudskoj nagodbi Općinskog suda u Sarajevu. Avaz

Radončić je podnio tužbe nadležnom sudu, s obzirom na to da se radilo o klevetama i uvredama, kaže advokatica Pilav. Nakon Mektićevih izvinjenja Radončić je, kao tužitelj, dodaje ona, dobio satisfakciju.

Podsjećamo, prošle godine, prema naredbi Tužilaštva BiH, uhapšen je Bojan Cvijetić, koji je bio savjetnik Mektića dok je bio ministar sigurnosti BiH. Cvijetić je označen kao vođa narkomafije, a imao je Sky aplikaciju. Kod njega su tada pronađeni i povjerljivi dokumenti OSA-e.

Uhapšen savjetnik

Zanimljivo je da je nekoliko mjeseci nakon hapšenja utvrđeno da je Mektić kupio i stan od Cvijetića. Posao je obavljen nakon što je Cvijetić pušten u kućni pritvor. U dokazima Tužilaštva tvrdi se da je Cvijetić od uvoza i prodaje narkotika kupovao i gradio nekretnine.

Uskoro će protiv njega biti podignuta optužnica.

Cvijetiću je, također, blokirana imovina pa je posebna istraga Tužilaštva kako je Mektić mogao kupiti stan od narkodilera.

Inače, raspakivanje Sky aplikacije okrenulo je reflektore prema narkomafiji i u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.