O SPORNOM DOGAĐAJU

Vlasnik ugostiteljskog objekta demantovao da je njegov rođak Adi Zahiragić uperio pištolj u mladića

S tim u vezi, imam potrebu naglasiti da je ugostiteljski objekat "Divan" mjesto koje okuplja učenike, studente, poslovne ljude i turiste, mjesto u kojem se ne prodaje alkohol i mjesto u kojem se nikada nije desio problem , naveo je

Mujo Zahiragić: Ja sam porodičan čovjek. FACEBOOK

S. S.

6.11.2022

Nakon što je portal "Avaza" objavio da je N. K. prijavio policiji da mu je općinski vijećnik SDA u Starom Gradu Adi Zahiragić, brat Harisa Zahiragića, u ugostiteljskom objektu na Baščaršiji prijetio iz pištolja, "Avazu" se javio Mujo Zahiragić, vlasnik ugostiteljskog objekta gdje se prema prijavi policiji to djelo desilo i rođak Adija Zahiragića i demantovao te navode.

Njegov demant prenosimo u cijelosti:

- S obzirom da ste u tekstu večeras objavljenom na Vašem portalu spomenuli moje ime, moju firmu i događaj koji se desio u mojoj radnji, imam potrebu da reagujem i demantujem navode koje ste naveli u istom kako slijedi:

- Istina je da je izvijesni N. K. došao u moju radnju u petak (04.11.2022. godine) sa namjerom da napravi problem.

Tom prilikom je, pretpostavljam sa nekim oružjem kojim je prijetio držeći za pas i vidno pod dejstvom alkohola ili/i droge, pokušao prijetiti i iznuditi novac - reket, a kako bi on "završio neki problem koji ja navodno imam sa njegovim drugom".

Bezobrazna neistina

Samo, nije znao da je na pogrešnom mjestu to pokušao uraditi...

Policija je nakon tog "problema" izašla na lice mjesta. To je sva istina.

Naravno, bezobrazna je neistina da je Adi Zahiragić, koji je u mom lokalu redovna mušterija, vadio pištolj ili bilo šta slično, što su svakako potvrdili i svi ostali prisutni svjedoci.

N.K. je na Baščaršiji poznat kao lokalni kabadahija i prema informacijama koje ja imam lokalni je narko diler, a koji je evidentno pokušao zloupotrebiti moje prezime i napraviti neku političku temu kako bi se pokušao izvući od odgovornosti za krivično djela koje je pokušao počiniti, ali to mu neće poći za rukom.

"Ja sam porodičan čovjek"

Ja sam porodičan čovjek, otac 4 djece, čovjek bez ikakvog dosjea koji poštenim radom izdržava svoju porodicu.

S tim u vezi, imam potrebu naglasiti da je ugostiteljski objekat "Divan" mjesto koje okuplja učenike, studente, poslovne ljude i turiste, mjesto u kojem se ne prodaje alkohol i mjesto u kojem se nikada nije desio problem do dolaska spomenutog u moju radnju."

Uz izraze zahvalnosti srdačno Vas pozdraljam.

S poštovanjem,

Mujo Zahiragić


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.