OGORČENI DNS-OVCI

Društvene mreže "gore" zbog Dragana Brdara: "Iz života, sine, otjeraj fukare"

Nazivaju ga najpogrdnijim imenima i od njega traži da stranci vrati mandat, a on je, zbog svega, tražio policijsku zaštitu

Brdar: Prvi "preletač" RS. DNS

Piše: E. Ma.

12.11.2022

Aktuelni predsjednik Opštinskog odbora DNS Bosanska Dubica Dragan Brdara najavio je prelazak u NPS Darka Banjca, izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama zbog čega je, čak, Brdar zatražio i policijsku zaštitu.

Članovi DNS-a Brdara na društvenim mrežama i Viber grupama nazivaju najpogrdnijim imenima i od njega traži da stranci vrati mandat, posebno iz razloga što je do njega došao zahvaljujući tome što ga je DNS stavio na vrh kompenzacione liste, a ne osvojenim glasovima.

Mladi DNS su na društvene mreže postavili precrtanu fotografiju Dragana Brdara uz prateći naslov “Stop papcima”, najavljujući demonstracije pred njegovom kućom, ali i Narodnom skupštinom.

Na društvenim mrežama koje koristi lider DNS Nenad Nešić, također, objavljena je i pjesma sa stihovima: “Posluš’o sam zavjet moje bake stare, iz života, sine, otjeraj fukare”. Uz pjesmu ide i precrtana fotografija Dragana Brdara.

Kako piše "Srpska info", zbog pritisaka i prijetnji, koje na društvenim mrežama trpi od ogorčenih pristalica DNS, Dragan Brdar tražio je policijsku zaštitu, a iz kuće od jučer, praktično, i ne izlazi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.