FUNKCIONERKA NAŠE STRANKE

Sabina Ćudić: "Pokret za državu" postao Pokret za Ministarstvo turizma RS-a"

Kolegama iz SDA dugujem izvinjenje, jer sam u toku protekle četiri godine nerijetko govorila da samo oni mogu napraviti tu historijsku grešku, koju su napravili prije četiri godine osiguravajući SNSD-u mehanizme blokade države, navela je

Sabina Ćudić:. FACEBOOK

S. S.

22.11.2022

Predsjednica Glavnog odbora Naše stranke Sabina Ćudić na društvenim mrežama je komentarisala je mogućnost učešća u vlasti "Pokreta za državu".

- Da lično samopoštovanje, ali i kolektivno, političko dostojanstvo, u našoj državi nažalost imaju cijenu, to dakako znamo. Svjedoci smo i žrtve te činjenice. Ta cijena je često izakulisna i maglovita. Hvala "Pokretu za državu", na čelu sa SDP-om, što sada precizno znamo tu cijenu - Bosnu i Hercegovinu, dostojanstvo, pravosuđe, međunarodne odnose, granice, sigurnost i evropsku perspektivu naše zemlje serviraju Dodiku na pladnju za: mjesto potpredsjednika Narodne skupštine RS-a i jedno od šesnaest ministarskih mjesta u SNSD-ovoj Vladi RS-a - navela je Ćudić.

Dodaje da je "tako "Pokret za državu" postao Pokret za Ministarstvo turizma RS-a."

- Kolegama iz SDA dugujem izvinjenje, jer sam u toku protekle četiri godine nerijetko govorila da samo oni mogu napraviti tu historijsku grešku, koju su napravili prije četiri godine osiguravajući SNSD-u mehanizme blokade države. Ispostavlje se da to nije tačno, i da sa Dodikom imaju jako mnogo zajedničkih prijatelja - poručila je Ćudić.

Facebook status Sabine Ćudić. SCREENSHOT

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.