PREDSJEDNIK PDP-A

Borenović: Tvrdnje da Dodik ima dvotrećinsku većinu sa ili bez Pokreta za državu su najobičnije blefiranje

Politika u koju ja vjerujem jeste politika napretka, koja treba biti zasnovana na dogovoru i razgovoru unutar dejtonske BiH, umjesto ove koju vodi režim, a koja se zasniva na sukobima i tenzijama samo zarad nešto političkih poena, naveo je

Branislav Borenović: Ovakvim odnosom potpuno je poništen svaki vrijednosni i demokratski sistem u RS. Dejan Rakita / PIXSELL

S. S.

23.11.2022

I navodne konsultacije i sve oko formiranja nove Vlade RS bilo je najobičnija farsa. Prvo se podijelio plijen, onda je kao dato Viškoviću da formira Vladu, čiji sastav je unaprijed odredio lažni predsjednik Dodik, rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

- Ovakvim odnosom potpuno je poništen svaki vrijednosni i demokratski sistem u RS, a Dodikov politički ambijent u kojem se jedino snalazi je trgovina, ucjena, robovlasnički odnos prema izabranim predstavnicima i to proizvodi, posljedično, mnoge društvene poremećaje - kazao je Borenović.

Borenović kaže da su navodi da SNSD ima dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini RS, sa ili bez Pokreta za državu, najobičnije blefiranje čovjeka koji samo to zna da radi.

Trgovina utjecajem

Dodao je da će uraditi sve da se dođe do toga da se politika vrati svojoj svrsi, da procesi budu demokratski, da se vrednuju institucije, a ne kult ličnosti.

- Jeftina trgovina uticajem zadnjih petnaest godina skupo košta RS i BiH – naveo je Borenović.

"Politike koje sve vode u ambis"

Ističe da opozicione strukture neće pristati da budu klimoglavci i da uopšte prate politike koje sve vode u ambis.

- Politika u koju ja vjerujem jeste politika napretka, koja treba biti zasnovana na dogovoru i razgovoru unutar dejtonske BiH, umjesto ove koju vodi režim, a koja se zasniva na sukobima i tenzijama samo zarad nešto političkih poena – poručio je Borenović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.