VREMENSKA PROGNOZA

FHMZ: Danas sunčano, ujutro moguća magla

Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 15 stepeni

Danas pretežno sunčano vrijeme. Ilustracija / Avaz

H. J. I.

25.11.2022

U našoj zemlji danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 15 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. U kotlinskim dijelovima grada je moguća magla. Jutarnja temperatura oko 1, a dnevna oko 8 stepeni.

Vrijeme za vikend

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći, u većem dijelu naše zemlje, u nizinama se očekuje slaba kiša, a u višim područjima i na planinama susnježica ili slab snijeg. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 4 do 9, na jugu do 12 stepeni.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom u nizinama, a u višim područjima sa susnježicom ili snijegom. Tokom dana padavine slabe i postepeno prestaju. U Hercegovini poslije podne djelimično razvedravanje. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 3 do 8, na jugu do 13 stepeni.


Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno vrijeme i porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi.

Manje poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su usljed svježijeg i mjestimično maglovitog jutra u unutrašnjosti, a sa odmicanjem dana opšta slika će se poboljšati u cijeloj zemlji. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.