FATMIR ALISPAHIĆ

Defter hefte: Da li je Bakirovca Sebija Izetbegović jača od države

Ne samo da Sebiji Izetbegović treba oduzeti ono što joj ne pripada - titule i zvanja, ne samo da je treba krivično goniti, već krivično treba goniti i sve druge koji su bezuspješno pokušavali da ovu prevaru upakuju u legalizam, poručio je Alispahić

Alispahić poručio Izetbegović: Budi ti trodoktor, ali sebi kod kuće. Screenshot / Facebook

E. Ć.

4.12.2022

Slučaj Sebije Izetbegović, njene lažne diplome, tog postdiplomskog studija koji nema jer nije ispolagala te ispite. Nije taj slučaj bolan važan za nas zbog Sebije, šta nas briga za Sebiju, kaže Fatmir Alispahić u najnovijem "Defteru hefte".

Da li je Bakirovca Sebija Izetbegović jača od države, jača od zakona, samim tim što joj Senat Univerziteta u Sarajevu ne smije oduzeti titule i zvanja koja su bjelodano stečena kriminalnim putem?! Da li je Sebija Izetbegović jača od Tužiteljstva, samim tim što je šibicari iz Tužiteljstva ne smiju krivično goniti za prevaru?

Ne samo da Sebiji Izetbegović treba oduzeti ono što joj ne pripada - titule i zvanja, ne samo da je treba krivično goniti, već krivično treba goniti i sve druge koji su bezuspješno pokušavali da ovu prevaru upakuju u legalizam! Ako na ovom predmetu kvazidinastija Izetbegović porazi i ponizi državu - posljedice će biti katastrofalne - poručio je Alispahić.


Alispahić je istakao kako je taj slučaj važan zbog pravne države, pravne sigurnosti, kredibiliteta Univerziteta u Sarajevu i cijelog jednog sistema.

- Nas brine pravna država, pravna sigurnost, nas brine kredibilitet Univerziteta u Sarajevu, nas brine cijeli sistem koji je preplašen koji se trese od straha pred obavezom da se oduzmu lažna zvanja, lažne doktorice nauka i direktorica Kliničkog centra Sebije Izetbegović i da se sljedom prevare koju je napravila krivično goni. To nas brine.

Šta me briga za Sebiju, nek bude trodoktor sebi kući, ali u ovoj državi, u ovom sistemu, legalističkom poretku ako se dogodi da neko može slagati da je ispolagao ispite, donijeti papir koji je prevara i tragom te prevare dobiti pravo da magistrira, pa poslije da doktorira onda je to problem cijelog društva. - navodi, između ostalog, Alispahić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.