AUSTRIJA

Dan Oružanih snaga BiH obilježen u Beču

Prijem su svojim prisustvom uveličali visoki državni zvaničnici Bosne i Hercegovine, član Predsjedništva BiH Željko Komšić i ministar odbrane BiH Sifet Podžić

A. O.

6.12.2022

Sa obilježavanja u Beču. MO BIH

Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine obilježen je jučer u Beču, Republika Austriji u organizaciji Vojnodiplomatskog predstavništva Bosne i Hercegovine. 

U ulozi domaćina, pored vojnog atašea BiH u R. Austriji i vojnog savjetnika pri misiji BiH pri OSCE-u i UN u Beču, brigadira Edina Bajramovića, bili su i ambasador BiH u R. Austriji Kemal Kozarić, ambasador BiH pri OSCE, UN i drugim međunarodnim organizacijama u Beču, Siniša Bencun.


Najznačajnija dostignuća

Prijem su svojim prisustvom uveličali visoki državni zvaničnici Bosne i Hercegovine, član Predsjedništva BiH Željko Komšić i ministar odbrane BiH Sifet Podžić. Svečanom prijemu je prisustvovalo preko 220 gostiju, pripadnika diplomatskog i vojnodiplomatskog kora u R. Austriji, predstavnika Federalnog ministarstva odbrane i Oružanih snaga Austrije, predstavnika vjerskih zajednica ministarstva odbrane R. Austrije, kulturnog i umjetničkog života, predstavnika dijaspore iz BiH, udruženja i kulturnih organizacija, OSCE-a te kadeti Oružanih snaga BiH koji se školuju u Republici Austriji.

U obraćanju prisutnima član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je istakao da su OS BiH krucijalne za BiHi garancija njenog opstanka i stabilnosti.

Uz riječi zahvalnosti na prisustvu svim gostima povodom obilježavanja 17. godišnjice OS BiH, brigadir Edin Bajramović je predstavio najznačajnija dostignuća odbrambenog sistema u proteklih 17. godina, naglasivši značaj uspješne saradnje ministarstava odbrane i oružanih snaga Bosne i Hercegovine i R. Austrije.


Uručene zahvalnice

Svojim izvedbama tokom svečanog prijema, mlada bosanskohercegovačka umjetnica, gospođica Maida Purišević je oduševila prisutne, a prijemu je prisustvovao i lider grupe "Mirzino jato" Mirza Alijagić.

Vojni ataše, brigadir Edin Bajramović ovom prilikom je uručio zahvalnice direktorima kompanija koje su dale nesebičnu podršku Ureda vojnog atašea BiH u Beču u realizaciji svečanog prijema povodom obilježavanja 17. godišnjice OS BiH.

Po završetku ceremonijalnog dijela prijem je nastavljen uz prigodan kulturni program, a gosti su imali priliku da isprobaju bosanskohercegovačke specijalitete, saopćeno je iz MO BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.