LIDER NIP-A

Konaković: Razgovori sa SNSD-om, SDS-om i PDP-om su posebno teški

Potpuno smo spremni na jednak način podržavati sve projekte u BiH

Elmedin Konaković. M. Smajkić

Piše: M. Sm. - A. K.

7.12.2022

Nakon što je završen sastanak "Osmorke" i HDZ-a, lider NiP-a Elmedin Konaković se zahvalio medijima na interesu i korektnom izvještavanju.

- Razumijem da smo i dalje u narativu u kojem je fokus sve ono oko čega se ne možemo dogovoriti i da su to i dalje teme koje zanimaju našu javnost, mi to pokušavamo promijeniti. Sigurno se ni u ovom formatu ni u razgovorima sa SNSD-om oko nekih stvari ne možemo dogovoriti, ono što je činjenica jeste da je ovo potpuno drugačiji politički proces u kojem smo mi koji stojimo ispred vas u prvi plan stavili ono oko čega se možemo dogovarati. Potpuno smo spremni na jednak način podržavati sve projekte u BiH, na svakom njenom pedlju, u RS, FBiH, Brčko Distriktu BiH poštujući nadležnosti institucija. Tamo gdje je nadležnost BiH nismo saglasni da procese vode entiteti, tamo gdje je entitetska ne pada mi na pamet da nešto blokiram, svaka marka koja uđe u jedinstveni sistem PDV-a jednako je važna - rekao je Konaković.

Dodao je da je svjestan da odlazak na jednu utakmicu u Banju Luku može izazvati gorčinu kod jednog dijela naše javnosti.

- Evo svi zajedno treba da se pitamo jesmo li zaista došli do toga da se ne može ni takav čin normalno komentirati - zaključio je.

 BiH, smatra on, ima šansu za kandidatski status već 15. decembra.

 - Spremni smo na pozitivan pristup, na definisanje prioriteta, dobro znamo koji su potencijali od evropskih integracija i šta to znači za umornu BiH, učinit ćemo sve da se desi kandidatski proces, da se implementiraju projekti i da mladost ostane u BiH - naveo je Konaković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.