NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: SDA se želi spasiti opozicije

Razgovarat ću prvo s Nikšićem i Fortom, a onda i s ostalim predstavnicima osmorke , kazao je Konaković za „Avaz“

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

30.1.2023

U današnjem broju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg lista u BiH, čitajte: SDA se želi spasiti opozicije.

S jedne strane ima ozbiljnih primjedbi između nas, s druge strane ima puno interesa SDA, koja, kroz svoje režimske portale, a možda i neke ljude koji su unutar naših struktura, pokušava uhvatiti posljednji voz i spasiti se od apsolutne opozicije, što bi za njih bilo problematično, kazao je Elmedin Konaković, novi šef bh. diplomatije koji je u razgovoru za „Avaz“ komentirao odnose unutar osmorke. Konaković je također naveo koje je probleme uočio dolaskom na ovu funkciju, te naveo greške Bisere Turković.

U komentaru dana „Mrtvima ništa ne treba“, naša urednica Larisa Sarajlić-Ramović postavlja pitanje zašto naša država već duže vremena vodi politiku nebrige o onima koji su bolji dio našeg društva.

Vrtoglavi rast cijena doveo je do toga da su mnoge namirnice za građane Bosne i Hercegovine postale luksuz, a jedna od apsurdnosti je da je među njima i mlijeko. Postavlja se pitanje ko podiže cijenu mlijeka.

Razgovarali smo s profesorom Miodragom Živanovićem koji napominje da ljudi umiru od gladi te da bez otklanjanja strukturalnih problema građani BiH ne mogu očekivati bolju budućnost. Pročitajte šta profesor Živanović misli u čemu je najveći problem.

Ličnost dana je Novak Đoković koji se vratio na prvo mjesto ATP liste.

Na stranama Globusa pročitajte šta je Admiral Rob Bauer, predsjedavajući Vojnog komiteta rekao u intervjuu upozorivši da je NATO spreman za direktni sukob s Rusijom.

„Avaz“ saznaje da je Budva postala hit-destinacija za LGBTQ parove. U zanimljivom razgovoru matičarka iz Budve potvrdila nam je i da su tri osobe iz BiH uplovile u istospolne brakove.

Donosimo pozitivnu priču o trojica mladih momaka koji su rekli “ne“ odlasku iz BiH.

Na stranama Crne Hronike donosimo temu o paljenju vozila i objekata. U prošloj godini u Sarajevu je bio 51 slučaj pa se postavlja pitanje ko iz osvete pali automobile.

Cijeli region je zatečen i potresen smrću legendarnog bh. glumca Aleksandra Saše Petrovića. Donosimo reakcije brojnih prijatelja i Sašinih kolega.

Na stranama Sporta čitajte razgovor s Zvjezdanom Misimovićem koji najavljuje da razgovori s Huseinbašićem i Tahirovićem idu u dobrom pravcu.

Novak Đoković je šampion Australijan opena. Pročitajte šta je Đoković izjavio nakon svoje velike pobjede.

Danas poklanjamo prilog „Sport“ za nizom zanimljivih sadržaja.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.