ISPRED BKC-A TK

Pobuna u Tuzlanskom kantonu: Sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu zakazao proteste

Epilog nepoštovanja dogovora Vlade TK sklopljenog 4. oktobra

Radnici zaposleni u zdravstvu TK smatraju da su diskriminisani. Twitter

A. Č. / Fena

13.12.2022

Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu Tuzlanskog kantona za sutra je ispred BKC-a TK u Tuzli zakazao održavanje mirnih protesta.

Zijad Latifović, predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu TK, u izjavi za Fenu je naveo kako je to epilog nepoštovanja dogovora Vlade TK sklopljenog 4. oktobra.

- Imali smo dogovor i trebali smo dobiti jednokratnu novčanu pomoć u iznosu 570 KM. Mi nismo tražili 1.080 KM. Međutim, dani, a i mjeseci prolaze, a od uplate novca nema ništa. Nisu novac uplatili ni na račun naših poslodavaca, pa smo zato donijeli odluku da održimo mirne proteste ispred BKC-a TK od 12.00 do 15.00 sati - kaže Zijad Latifović.

Radnici zaposleni u zdravstvu TK smatraju da su diskriminisani.

- Imamo informaciju da je Zavod zdravstvenog osiguranja TK isplatio jednokratne novčane pomoći. Neka su, imaju na to pravo, ali imamo pravo i mi. Imamo neke informacije da su nekim poslodavcima prebacivani određena novčana sredstva, da to ne ide prema dogovoru i zato smo im poručili da u takvim zavrzlamama nećemo učestvovati. Tražimo ono što je definisano sporazumom od 4.10.2022. godine kada su nam obećali isplatu jednokratne pomoći u roku od tri dana, zbog čega smo odustali od genelranog štrajka - kaže Zijad Latifović. 

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.