DNEVNI RED USVOJEN

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu: Evo šta se razmatra

Planirano je i razmatranje izvještaja Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o kontroli namjenskog utroška sredstava

Sa današnje sjednice. VLADA FBIH

A. O.

15.12.2022

U Sarajevu je počela 342. sjednica Vlade Federacije BiH, kojom po ovlaštenju premijera predsjedava zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača.

Na dnevnom redu koji je usvojen, pored ostalog, nalazi se Konsolidovani izvještaj Federalnog ministarstva finansija o izvršenju budžeta FBiH, kantona i općina, te finansijskih planova vanbudžetskih fondova Federacije za period januar-septembar 2022. godine. Isto ministarstvo Vladi će podnijeti i mjesečni pregled naplate poreznih prihoda i doprinosa na teritoriji Federacije BiH za oktobar 2022. godine i period 01.01. -31.10.2022. godine.

Vlada bi trebala na prijedlog Federalnog ministarstva zdravstva donijeti i odluku o prijenosu nabavljenih stalnih sredstava u okviru "Hitnog projekta za COVID-19 za Bosnu i Hercegovinu", krajnjim korisnicima u Federaciji. Riječ je o stalnim sredstvima u ukupnom iznosu od 7.435.868 KM, a kojima se prenosi nabavljena i isporučena oprema za 33 zdravstvene ustanove u FBiH. U okviru ovog projekta, uz saglasnost Vlade FBiH i Svjetske banke, potpisan je ugovor sa UNDP-om koji je provodio postupak nabavki.

Planirano je i razmatranje izvještaja Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o kontroli namjenskog utroška sredstava izdvojenih za subvencije privatnim preduzećima za uvezivanje radnog staža iz Budžeta FBiH za 2021. godinu.

O najvažnijim odlukama i zaključcima sa sjednice Vlade FBiH javnost će biti upoznata putem saopćenja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.