SARAJEVO

Glavni tužilac Tužilaštva BiH se sastao sa ambasadoricom Švedske

Na sastanku je razgovarano o saradnji i partnerskim aktivnostima Tužilaštva BiH i ambasade Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, a koja se odnosi na podršku u jačanju kapaciteta za vladavinu prava

Sa današnjeg sastanka. Tužilaštvo BiH

H. J. I.

15.12.2022

Glavni tužilac Tužilaštva BiH, Milanko Kajganić, sastao se sa ambasadoricom Kraljevine Švedske u BiH Johanom Stromkvist (Johanna Strömquist).

Na sastanku je razgovarano o saradnji i partnerskim aktivnostima Tužilaštva BiH i ambasade Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, a koja se odnosi na podršku u jačanju kapaciteta za vladavinu prava.

Kraljevina Švedska, značajan je partner pravosudnih institucija u BiH, u više segmenata podrške u jačanju kapaciteta, tehničkih resursa i ekspertskih edukacija, za pravosudne institucije BiH.

Glavni tužilac Kajganić, upoznao je ambasadoricu Stromkvist, sa trenutnim aktivnostima Tužilaštva BiH, kao i planovima za jačanje kapaciteta za osiguranje vladavine prava u budućnosti.

Na sastanku je dogovoreno da će se saradnja Tužilaštva BiH i ambasade Kraljevine Švedske aktivno nastaviti u budućnosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.