NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Mora otići i Saudin Sivro

Javnost šokirana nakon što je Sivro, predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS, stao u odbranu osuđenog nastavnika pedofila

Piše: Avaz.ba

21.12.2022

Naslovnica "Dnevnog avaza". AVAZ

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najčitanijeg dnevnog lista u BiH čitajte: Mora otići i Saudin Sivro.

Javnost šokirana nakon što je Sivro, predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS stao u odbranu osuđenog nastavnika pedofila. Sivro rekao da o njemu može reći "sve najljepše". Nakon ovakog skandaloznog istupa, Sivro ni u jednoj državi ne bi mogao ostati na svojoj funkciji.

Komentar dana "Sivrina sramota" napisao je Danijal Hadžović. Kako je Sivro kao sivonja, poletio da stane u zaštitu pedofila.

Čega se dosjetio... Željko Komšić, partner SDA i dalje ne posustaje u pokušajima da zakoči formiranje novih vlasti u BiH. Suprotno procedurama, želi ispitivati Borjanu Krištu i zahtjeva od nje da u Predsjedništvu predstavi svoj program rada. No Krišto mu je poručila da će ga ignorisati.

I dok građani žive sve teže, političari će ponovo pokupiti kajmak. Bh. parlamentarci očekuju nova povećanja primanja, čime čine štetu svima nama koji radimo i krvavo zaradimo svoj novac te plaćamo lihvarske poreze kako bismo ih mogli toviti na budžetu.

Ličnost dana je, naravno, Saudin Sivro, prijatelj i zaštitnik pedofila. Svaki dan koji bi i dalje ostao na svojoj trenutnoj funkciji bio bi dokaz da je BiH društvo u kojem su uništeni svi moralni kriteriji.

Na stranicama Globusa centralno mjesto zauzele su Sjedinjene Države. Iako je prije nekoliko sedmica njegova nominacija za predsjedničkog kandidata ispred Republikanske stranke izgledala gotovo izvjesna, popularnost Donalda Trampa počela je naglo da opada. Sve ga manje republikanaca podržava.

Kako danas žive rudari u BiH? Hasan Kadirić, rudar koji je preživio nesreću, u razgovoru za "Avaz" podijelio svoju tešku priču. Prije nešto više od godinu, tačnije 4. decembra prošle godine, desila se nesreća u kojoj je teško povrijeđen, a njegov kolega Raif Ćamdžić je nažalost preminuo. 

Više od 20 godina traje agonija mostarskog Jevreja. Mostarac Salamon Atijas (69) i ovu Hanuku sa svojim sinovima dočekuje u dalekoj Kanadi. U svoj Mostar se htio zauvijek vratiti, ali već decenijama prolazi kroz sudsku agoniju zbog spora oko zemljišta koje je njegovoj porodici izuzeto ratnih godina.

Zatraženo produženje pritvora za Dalibora Railića, Aleksandra Mijatovića i Igora Repajića. U pritvoru ostaju do prvostepene presude. Optuženi se terete za teško ubistvo načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića.

Narkodilerima 25 godina zatvora. Grupa iz Cazina koju su organizirali Asmir i Mujo Ogrešević bavila se nabavkom i preprodajom droge i oružja.

U kategoriji "Jet Set" donosimo priču o Žiki Jakšić, zavodniku, vječitom studentu i rokeru među narodnjacima. Sin za njega napravio posebnu vrstu vina, a u Njemačkoj je upisao i kurs za spasioca.

Dilema više nema, brojke jasno pokazuju ko je najveći svih vremena. Lionel Mesi ima skoro četiri puta više titula od Maradone. Ako ste se pitali ko je najveći ikad, poslije ovog prvenstva nema dileme.

Šta će kuhar Nusret na dodjeli pehara za svjetskog prvaka. Niko ne zna kako je "Boginja" došla u ruke poznatog kuhara.


Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.