ODRŽAN SEMINAR

Kajganić se obratio novoimenovanim tužiocima: Imate velike zadatke u pravosudnom sistemu

Očekivanja društva od onih koji su odabrali tužilački poziv su ogromna, kazao je Murtezić

Milanko Kajganić i Arben Murtezić. Centar za edukaciju sudija i tužilaca

A. K.

21.12.2022

Uz podršku AIRE Centra iz Londona, u prostorijama Centra za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH održan je seminar za novoimenovane tužioce o vještinama zastupanja optužnice.


Odabrati najbolje

Tom prilikom, tužiocima se obratio direktor Centra za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH Arben Murtezić riječima:

- Očekivanja društva od onih koji su odabrali tužilački poziv su ogromna. To se može učiniti kao veliki teret ali to treba shvatiti i kao izvor ponosa i neku vrstu pozitivnog pritiska. Kroz edukaciju i rad ćete imati priliku upoznati se sa različitim znanjima, iskustvima i praksama. Na vama je da odaberete najbolje za ostvarenje javnog interesa.


Doprinos pravosuđu

Glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić pozdravio je prisutne i dodao: 

- Zahvaljujem se na jako kvalitetnim obukama namijenim novoimenovanim tužiocima koju organizuju Centri za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH i Republici Srpskoj zajedno sa svojim partnerima. Vi novoimenovani tužioci u ovom vremenu koraka na evropskom putu imate velike zadatke u pravosudnom sistemu Bosne i Hercegovine. Stoga vas ohrabrujem da kroz edukacije učite i napredujete te da svojim radom doprinesete pravosuđu, a samim tim i društvu u cjelini.

Edukatori na seminaru su bili Suada Salkić, tužiteljica Federalnog tužilaštva FBiH i Adis Husić, tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.