NA ODRŽANOJ SJEDNICI

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Novoimenovani nosioci pravosudne funkcije će stupiti na dužnost 16.01.2023. godine

Sa ranije održane sjednice. AVAZ

A. O.

22.12.2022

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom drugog dana sjednice, koja se održala 21. i 22. decembra 2022. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Bosne i Hercegovine, imenovan je Miroslav Janjić, na poziciju sudije Suda Bosne i Hercegovine.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su Nijaz Krnjić, na poziciju sudije Općinskog suda u Kaknju; Biljana Janković, na poziciju sudije Općinskog suda u Kaknju; Jasmin Žiga, na poziciju sudije Općinskog suda u Kaknju; Erna Telalović Ćosić, na poziciju sudije Općinskog suda u Kaknju.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda.

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

Novoimenovani nosioci pravosudne funkcije će stupiti na dužnost 16.01.2023. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.