SARAJEVO

"Avaz" na licu mjesta: U Katedrali Srca Isusova održana sveta misa Božićnog bdijenja

Najradosniji katolički praznik Božić proslavlja se sutra

Piše: E. Ć.

24.12.2022

Veliki broj vjernika na ponoćki - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12

U Katedrali Srca Isusova u Sarajevu, večeras je održana sveta misa Božićnog bdijenja koju je predvodio vrhbosanski nadbiskup metropolita Tomo Vukšić.

Najradosniji katolički praznik Božić proslavlja se sutra. Brojni zvaničnici danas su čestitali ovaj blagdan nadbiskupu Vukšiću i katolicima u BiH.

Ponoćka je počela u 21 sat umjesto u ponoć. Kako javlja "Avazov" reporter sa lica mjesta, u Katedrali Srca Isusova okupili su se brojni vjernici.



Veliki broj vjernika na ponoćki - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

- Radosni smo zbog Božića koji je kršćanski blagdan, bolje rečeno Isusov blagdan, te ga se može živjeti i proslavljati jedino ako se u središte stavi Isusa. Isusovo rođenje je blagdan pravde Božije. Poruka Božića je uvijek ista i stalna, Bog dolazi da nas spasi, svakoga čovjeka i cijeli svijet. Božić je blagdan Božije blizine, kojim se slavi susret čovjeka i Boga - poručio je Vukšić.

Misa ponoćka tradicionalno najavljuje dolazak Božića, koji se, prema novom računanju vremena, obilježava kao dan rođenja Isusa Krista.

Svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti, sretan Božić, da ga provedete u sreći i veselju uz vaše najmilije želi vam ekipa portala "Dnevnog avaza".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.