NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Sutra imena svih ministara?

Ekipa „Dnevnog avaza“ bila u rodnom mjestu Mirnese Bešlić za kojom traga Njemačka zbog milionske pljačke

Piše: Avaz.ba

27.12.2022

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najčitanijeg dnevnog lista u BiH čitajte: Sutra imena svih ministara?

Reporteri “Dnevnog avaza “ jučer su bili u Busovači, rodnom mjestu Mirnese Bešlić koja je digla cijelu Njemačku na noge zbog krađe više od milion eura iz kompanije u kojoj je radila. Za njom je u toku potraga, a policija joj danima ne može ući u trag. U Štutgartu je poznata i pod nadimkom Miki, a prije zaposlenja u ovoj kompaniji radila je kao konobarica. Otac Ismet Bešlić je preminuo prošle godine, a naša ekipa razgovarala je s mještanima.

Do srijede bi stranke “osmorke” trebale imati jasna imena ko će sjediti u novom Vijeću ministara, zajedno s kadrovima SNSD-a i HDZ-a, s kojima je potpisan koalicioni sporazum za državni nivo, saznaje „Avaz“.

Zdravstveni sektor već mjesecima potresa afera zloupotrebe recepata kojom su nastale višestruke štete.Pod istragom je desetoro ljekara, a sumnja se da su na lažnim receptima obrnuli 400.000 KM.

Komentar dana "Gore ne može" pisao je Nermin Demirović.

Za „Avaz“ je govorio guverner Centralne banke BiH Senad Softić koji tvrdi da će inflacija usporiti. Softić kaže da je realno očekivati značajno usporavanje ekonomske aktivnosti, ali da u 2023. ipak ne očekuje recesiju.

Ličnost dana je Tihomir Brajković: „Urbicidaš Sarajeva“. Njegova meta sada su postali i rijetki slobodni prostori u centru grada.

Kriza na Kosovu se nastavalja. Premijer Kosova Albin Kurti poručio: Ako KFOR ne ukloni barikade mi ćemo to uraditi.

Udruženje potošača Kantona Sarajevo podržava akciju Udruženog sindikata Srbije “Sloga” koji su pozvali građane Srbije na bojkot i smanjenu kupovinu hrane, posebno mesa i pšenice, zbog, kako su naveli, brutalne pljačke trgovaca koji nekontrolirano podižu cijene.

Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, koju čine predsjednik Semir Osmanagić i ostali priznati naučnici širom svijeta, kao i u Bosni i Hercegovini, dok je koordinator za organizaciju i logistiku profesor Senad Hodović, danas slavi 17 godina postojanja. Zahvaljujući piramidama, za BiH se čulo u svakom kutku svijeta.

Općinska inspekcija zabranila je prethodnog vikenda izvođenje radova iza „Uniticovih“ nebodera jer izvođač nije imao potrebne dozvole, a i jučer je gradilište bilo prazno. Na ovom mjestu, mimo svih zakona, trebali bi biti izgrađeni objekt visokog prizemlja s dva sprata, iza njega bi bio neboder s 22 sprata, te prizemnica s mansardom. Ovu izgradnju planira privatna firma Tihomira Brajkovića iz Kiseljaka, vlasnika „Tibra Pacifica“, koji je izgradnjom svojevrsnog El Dorado naselja na Stupu napravio, prema mišljenju brojnih stručnjaka, urbanističko ruglo na ulazu u glavni grad Bosne i Hercegovine i sve to u vrijeme mandata bivšeg načelnika Ilidže Senaida Memića (SDA), koji je izdao sva odobrenja za izgradnju. Kako je osuđeni tajkun Brajković napravio ruglo od Sarajeva.

Više od pet osoba uhapšeno je u jučerašnjoj akciji koju su, prema naredbi Tužilaštva BiH, proveli pripadnici MUP-a KS, Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS, u saradnji s pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i PU Istočno Sarajevo. Vođa „sokolačkog“ klana izbjegao hapšenje.

Ko će građane BiH i goste uvesti u 2023. Hotel „Radon Plaza“ priredit će dvije zabave, na jednoj pjeva Neno Murić, na drugoj Bakir Mečkić. Halid Bešlić u „Hillsu“ s Nikolinom Kovač, a Duško Kuliš u „Evropi“. Pročitajte gdje će gostovati ostali pjevači.

Međunarodni fudbalski institut napravio detaljnu analizu mladih igrača. Dedić najbolji desni bek na svijetu.

Objavljena lista igrača koji u junu 2023. ostaju bez ugovornih obaveza: Mesiju, Modriću, Džeki... u junu istječu ugovori.

Danas na poklon i redovni revijalni prilog "Auto market" sa nizom zanimljivih sadržaja.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.