NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ko ostaje bez fotelje!

U 2023. godini očekuje nas rasplet i kada je riječ o dovršetku procesa uspostave vlasti

Avaz.ba

3.1.2023

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH čitajte: Ko ostaje bez fotelje!

U 2023. godini očekuje nas rasplet i kada je riječ o dovršetku procesa uspostave vlasti, što podrazumijeva i nova kadrovska rješenja na čelu brojnih institucija i agencija. Mandati istekli za 16 pozicija, te se postavlja pitanje ko će ostati bez fotelje. Sebija Izetbegović, tvrdi da ostaje na funkciji.

Prognoze MMF-a za 2023. nisu dobre i tvrde da će se kriza preliti na BiH. Bilo bi mnogo lakše našim građanima kada bi državne i entitetske institucije stimulirale domaću proizvodnju, prije svega poljoprivrednu i prerađivačku, smatra analitičar Zoran Pavlović.

Šok, bol i ogorčenje u Goraždu zbog samoubistva “Zlatnog Ljiljana”

Kometar dana “Dubiozin nastup” napisao je Danijal Hadžović.

Šta je cilj imenovanja Denisa Šulića za ministra: Dodik Bošnjacima oduzima pravo glasa u Vijeću ministara?

Uvoz u BiH čak deset puta veći od izvoza: Na meso smo potrošili čak 456,4 miliona KM. Od januara do kraja novembra na domaće tržište stigla 75,3 miliona kilograma mesa.

Ekonomija u svijetu će ove godine izvjesno biti u padu: Zašto je globalna recesija neizbježna 2023. Svijet se trese od šokova u geopolitici, energetici i ekonomiji.

Nakon haotičnog stanja na tržištu nekretnina: Nazire se kraj divljanju cijena stanova. Visoke cijene stanova donekle je diktiralo i poskupljenje građevinskog materijala.

Nevena Ćirković iz Bratunca ne razmišlja o odlasku vani: Medicinski fakultet završila prije roka i odmah dobila posao.

U Mostaru otvorena spomen-soba poginulim policajcima: Prvi stali u odbranu zemlje.

U glavnom gradu BiH i dalje vladala praznična atmosfera: Bašte kafića prepune, sve vrvilo od turista.

U Prijedoru je danas proglašen Dan žalosti zbog tragedije koja se uoči Nove godine, 31. decembra, dogodila u blizini Aerodroma Urije. U padu sportskog aviona poginuli su iskusni pilot Ljubiša Aramanda (47) i njegova kćerka Andrea (23) koji će biti danas sahranjeni. Let sportskog aviona u kojem su se nalazili trajao je minut prije pada.

Na javnom dočeku u Sarajevu svjetski poznati sastav napravio odličnu atmosferu: ’Dubioza’ fenomenalna, ko je kriv za loš razglas? Spektakularan doček Nove godine u Sarajevu, atmosfera dostojna metropole, poručio je Dino Mustafić.

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine sutra će razmotriti status selektora Ivajla Peteva (Ivaylo), kojem je prije tri dana istekao ugovor s krovnom kućom bh. fudbala. Pročitajte šta kažu legend bh. fudbala.

Danas poklanjamo prilog "Auto market" u kojem možete pročitati niz zanimljivih sadržaja.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.