UOČI VELIKOG PRAZNIKA

Bihaćki paroh Milinović: Budimo ljudi i dijelimo radost Božića

Mora nam biti jasno da samo ako smo ljudi, onda možemo živjeti u ljubavi, miru, slozi, odnosno u radosti dočekati Božić, poručio je paroh Milinović

Paroh Milinović: Želim svim ljudima da osjete Mir Božji i radost Božića. Fena

H. J. I.

6.1.2023

Tradicionalnim večernjim bogosluženjem i nalaganjem Badnjaka večeras će i pravoslavni hrišćani u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu (USK) proslaviti Badnje veče. Sutrašnja proslava Božića počet će jutarnjom liturgijom u Hramu Svete Trojice koju će predvoditi bihaćki paroh Slaviša Milinović.

- Želim svim ljudima da osjete Mir Božji i radost Božića u onome smislu i onoj svjetlosti, koja je obasjala Hristovu pećinu. Mora nam biti jasno da samo ako smo ljudi, onda možemo živjeti u ljubavi, miru, slozi, odnosno u radosti dočekati Božić. Zato se nadam da ćemo biti takvi, počevši od svojih porodica, pa do komšija, prijatelja i sugrađana bez obzira na vjersko opredjeljenje. Zato večeras pozivam naše sugrađane da nam se pridruže, kako bismo s njima podijelili radost Božića - poručio je paroh Milinović.


U tradicionalnoj posjeti Bihaćkoj parohiji i uoči ovog Božića bili su predstavnici Grada Bihaća i Vlade Unsko-sanskog kantona. Ponovo je poslana poruka prijateljstva i suživota, ali i potvrđena uspješna saradnja na realizaciji nekoliko zajedničkih projekata.

- Zaista se trudimo da iz našeg grada takve poruke šaljemo svakodnevno, odnosno da ih u svakom momentu primjenjujemo i živimo. Ovo su samo momenti kada jedni s drugima dijelimo sreću, poklanjamo dužnu pažnju. Tako smo u Bihaću navikli i alternative nema - riječi su Elmedina Mehadžića iz bihaćke gradske uprave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.