SARAJEVO

Denis Bećirović razgovarao o društvenoj i političkoj situaciji s bh. piscem Abdulahom Sidranom

Član Predsjedništva Denis Bećirović je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku razmijeniti mišljenje sa Abdulahom Sidranom, dobitnikom brojnih nagrada, među kojima je i Šestoaprilska nagrada grada Sarajeva

Denis Bećirović primio Abdulaha Sidrana. Predsjedništvo BiH

S. S.

6.1.2023

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović i akademik Abdulah Sidran razgovarali su o trenutnoj društvenoj i političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Tokom susreta naglašeno je kako je važno da se čuje i mišljenje predstavnika intelektualne zajednice o važnim pitanjima za državu Bosnu i Hercegovinu. 

Član Predsjedništva BiH Bećirović je poručio da će nastaviti organizirati susrete sa uglednim intelektualcima i da je otvoren za razgovor o prijedlozima koji su u interesu države Bosne i Hercegovine i njenih građana i naroda.

Član Predsjedništva BiH Bećirović je naglasio da će uraditi sve što je potrebno kako bi konačno došlo do pozitivnog zaokreta i progresa u Bosni i Hercegovini. 

Član Predsjedništva Denis Bećirović je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku razmijeniti mišljenje sa Abdulahom Sidranom, dobitnikom brojnih nagrada, među kojima su Šestoaprilska nagrada grada Sarajeva, Godišnja nagrada Udruženja književnika BiH, Zmajeva nagrada i značajna Nagrada slobode francuskog PEN-a.


Denis Bećirović i Abdulah Sidran. Predsjedništvo BiH

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.