AVAZ SAZNAJE

Odbijen prijedlog Tužilaštva BiH, ukinut pritvor Milošu Lučiću

Tužiteljica Elvira Stanojlović je tokom obrazlaganja prijedloga za produženje pritvora navela da je Državni sud, na osnovu dokaza, ali sada su mu određene mjere zabrane

Miloš Lučić. Avaz

Piše: M. Aš.

9.1.2023

Tužilaštvo BiH zatražilo je produženje pritvora za dva mjeseca Milošu Lučiću, bivšem državnom ministru za ljudska prava i izbjeglice koji se sumnjiči za zloupotrebu položaja ili ovlasti, povezanu s više koruptivnih krivičnih djela, dok je odbrana zatražila izricanje mjera zabrane.

Tužiteljica Elvira Stanojlović je tokom obrazlaganja prijedloga za produženje pritvora navela da je Državni sud, na osnovu dokaza, ranije utvrdio postojanje osnovane sumnje.

- I dalje postoji osnovana bojazan da bi osumnjičeni mogao sakriti ili prilagoditi dokaze te utjecati na svjedoke - kazala je tužiteljica Stanojlović te dodala da u narednom periodu Tužilaštvo planira saslušati veliki broj zaposlenih u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Međutim, "Avaz" saznaje da je Sud odbio prijedlog Tužilaštva i da su Lučiću određene mjere zabrane. On je napustio KPZ Miljacku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.