AVAZ NA LICU MJESTA

Afera "Respiratori": Nastavljeno suđenje crnolistašu Novaliću i ostalim

Tužilac Džermin Pašić je najavio da će se na ovom suđenju kao dokaz iznijeti dokaz pribavljen iz Njemačke, koji, prema njegovim riječima, opovrgava da se sporni respiratori mogu koristiti za covid pacijente i da ima certifikat u BiH

Piše: Sedin Spahić

11.1.2023

Dolazak optuženih na Sud BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dolazak optuženih na Sud BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Suđenje premijeru Federacije BiH sa američke crne liste Fadilu Novaliću nastavljeno je danas u Sudu BiH sa početkom u 9 sati.

Osim premijera FBiH Fadila Novalića, za spornu nabavku respiratora optuženi su suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, ministrica finansija FBiH Jelka Milićević i vlasnik preduzeća "Srebrena malina" Fikret Hodžić.

Podsjetimo, njima se sudi u vezi sa nabavkom 100 respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM.

Kako je najavio tužilac Džermin Pašić na ovom suđenju će se kao dokaz iznijeti informacija koju su tužioci nedavno dobili od Tužilaštva KS iz drugog predmeta, a riječ je o dokazu pribavljenom iz Njemačke, koji, prema njegovim riječima, opovrgava da se sporni respiratori mogu koristiti za covid pacijente i da ima certifikat u BiH.

Osim toga, tužioci su najavili da će iznijeti u narednom periodu niz dokaza replike nakon što je odbrana svih četvero optuženih iznijela svoje dokaze.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.