LIDER NIP-A

Konaković nakon sastanka u Banjoj Luci: Hurtić je dobro rješenje

Očekujemo da ćemo 1. marta imati drugu stranu koja se sa tim također ne slaže, rekao je Konaković

Nakon održanog sastanka u Banjoj Luci. RTRS

A. O.

11.1.2023

Nakon održanog sastanka u Banjoj Luci, dogovoreno je da Pokret za državu uđe u Vijeće ministara BiH. To je usaglašeno sa Osmorkom.

Sevlid Hurtić bit će kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Naime, sastanku su prisustvovali Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, Aljoša Čampara član NiP-a, Nerin Dizdar iz SDP-a, kao predstavnici Osmorke, a sa druge strane Sevlid Hurtić, osnivač stranke BH Zeleni i dio Pokreta za državu u RS-u Saša Grbić, član predsjedništva SDP-a i Mirsad Duratović iz DF-a.

Konaković je rekao da se Osmorka i koalicione partije okupljene oko SNSD-a iz RS-a neće nikada složiti oko obilježavanja određenih datuma, ali da će se oko bitnih pitanja za građane oba entiteta slagati u budućnosti. Istaknuo je i kako je Hurtić dobro rješenje za ministra.

- Mislimo da je Hurtić i personalno dobro rješenje i zahvaljujem kolegama iz SNSD-a i Miloradu Dodiku za tu vrstu razumijevanja i spremnost na kompromis da to bude zajedničko rješenje - rekao je Konaković novinarima nakon sastanka.

Konaković je govorio i o obilježavanju 9. januara neustavnog Dana RS-a i donošenju Zakona o nepokretnoj imovini u NSRS, odnosno o tome da li su takvi potezi poljuljali odnose između koalicionih partnera na državnom nivou.

- Očekujemo da ćemo 1. marta imati drugu stranu koja se sa tim također ne slaže. Ako nam fokus bude oko stvari oko kojih se ne slažemo, političari će dobijati visoke plate i iz ugodnih vikendica slati poruke. Mi smo se opredijelili za drugačiju politiku. Isplati se da trpimo kritike i izgubimo poene, ako će građani doživjeti bilo kakve pomake - rekao je Konaković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.