LAŽNE TVRDNJE

ATV morala isplatiti 1.680 KM odštete: ASK “Crna Munja” nije paravojska

Sve optužbe koje su novinari i njihovi tzv. stručnjaci iznosili u javnost su se pokazale kao obična laž i kleveta

Članovi ASK "Crna Munja". FACEBOOK

E. Ma.

12.1.2023

Nakon pet godina pravne borbe, ASK “Crna Munja” iz Cazina je i sudskim putem dokazala da je ATV iz Banja Luka iznosila lažne tvrdnje na račun ovog kluba.

– Sve optužbe koje su novinari i njihovi tzv. stručnjaci iznosili u javnost su se pokazale kao obična laž i kleveta, tako da je ova televizija našem klubu uplatitla iznos od 1.680 KM na osnovu odštete, platila sudske troškove i objavila javni demant. Ovo je velika pobjeda našeg kluba i generalno airsofta u BiH, jer se radi o prvom zabilježenom slučaju gdje je jedan medij i novčano kažnjen zbog klevete i narušavanja ugleda.

Ovim putem se zahvaljujemo našem advokatu i članovima kluba koji su ostali ustrajani do kraja, i nisu dozvolili da neko bez ikakve osnove ruši našu čast i dostojanstvo, jer “Crna Munja” je više od kluba - saopćili su iz ovog, jednog od najuspješnijih, airsoft klubova u BiH.

Podsjećamo, banjalučka ATV je prije pet godina objavila prilog u kojem se ovaj airsoft klub naziva paravojnom formacijom. Takve ocjene su ilustrirane “ekskluzivnim fotografijama” kakve se mogu naći na Facebook profilima ovakvih klubova i njihovih članova, a na kojima se oni nalaze obojanih lica u maskirnim uniformama držeći svoje puške-igračke.

ATV je u svom prilogu prenijela i izjavu predsjednika RS Milorada Dodika koji je načuo da Bakir Izetbegović priprema vojsku, da nije upoznat sa detaljima, ali da posjeduje informacije da se u bošnjačkim redovima formiraju organizacije koje imaju za cilj obračun s RS te da je siguran da, “ukoliko su navodi tačni”, to nisu čista posla.

- U ime kolektiva ASK ‘Crna Munja’ zahvaljujemo se ATV Banja Luka na uplaćenim sredstvima na osnovu tužbe koju smo dobili protiv ove televizije zbog klevete i prenošenja lažnih informacija o našem klubu. Novac koji ste nam poslali ćemo uložiti u nabavku nove opreme i jačanje klupske infrastrukture.Nadamo se da ćete i dalje pratiti naš klub, i da ćete nastaviti na ‘objektivan’ način izvještavati o našim aktivnostima, jer nama se takav pristup itekako isplati. Mi se igramo, a vi plaćate - piše u Facebook objavi ASK “Crna munja”

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.