NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Osmica uhljebio Biserinu "bebu"

Dok mladi masovno napuštaju BiH, sin Bisere Turković je zbrinut, a za to se pobrinuo Osman Mehmedagić koji je uhljebio "bebicu" i produžio mu mandat

Avaz.ba

18.1.2023

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Dok mladi masovno napuštaju BiH, sin Bisere Turković je zbrinut, a za to se pobrinuo Osman Mehmedagić koji je uhljebio "bebicu" i produžio mu mandat kao uposleniku OSA-e u Kataru. Da se žurilo da se Biserin sin uhljebi pokazuju otkrića "Avaza" o produženju mandata o čemu detaljnije možete čitati u današnjem broju.

Na pitanje našeg lista u vezi s izborom direktora OSA-e, dobili smo precizan odgovor Američke ambasade.

Komentar dana pod nazivom "U redu za umiranje" napisala je Nerma Ajnadžić.

Dok su sve oči uprte u više nivoe vlasti, traju i dogovori u vezi s konstituiranjem nove Vlade Kantona Sarajevo. Otkrivamo koja se imena nalaze u igri i ko bi mogao sjesti na stolicu Edina Forte. U igri su stranačka, ali i nestranačka imena.

Donosimo emotivnu ispovijest kćerke preminule novinarke Edine Džemidžić-Šukalo. Hena Šukalo u razgovoru za "Avaz" kaže da će istjerati pravdu zbog mame.

Ličnost dana je Jens Stoltenberg. On se sastao sa članom Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem i istakao da NATO podržava euroatlantske aspiracije BiH.

Građani se sve teže nose sa poskupljenjima i pribjegavaju zaduživanju. Izuzev dizanja kredita jedan od načina podmirivanja životnih troškova je odlazak u „dozovoljeni minus“ na kartici. Po tom osnovu građani BiH duguju čak 310 miliona KM.

Razgovarali smo sa Filipinkom koju je ljubav dovela u Sarajevo. Madelina Ben-Atiković je prva Filipinka koja je dobila državljanstvo Bosne i Hercegovine, a na koje je čekala četiri godine.

Danas zasjeda Senat UNSA-e, a na sjednici će se razmatrati izvještaj o poduzetim aktivnostima u vezi diplome postdiplomskog studija Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a i profesorice na Medicinskom fakultetu UNSA-e. Dokumenti koji su dostavljeni Senatu su sporni.

Istražitelji pokušavaju otkriti motiv napada na Almira Raščića. O njegovom zdravstvenom stanju smo razgovarali sa bratom Almirom.

Otkrivamo koje su to higijenske navike zbog kojih se možete razboljeti.

Srđan Vuletić, bh. reditelj i scenarista, govorio je otvoreno za „Dnevni avaz“. S njim smo razgovarali o humorističnoj seriji „Tender“ čiji scenarij potpisuje, a otkrio nam je i gdje nalazi inspiraciju.

U toku je Svjetsko prvenstvo u rukometu. Istražili smo koliko zarađuju rukometaši u odnosu na druge sportiste.

U danšnjem broju donosimo i redovni prilog „Porodica i zdravlje“. Saznajte koje povrće smanjuje rizik od srčanih bolesti i šta može izazvati migrenu. Obradili smo temu koja se odnosi na akutnu infekciju žlijezde kapka. O vrsti hemangioma kod djece pisao je emeritus prof. dr. Salahudin Dizdarević.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.