ČEKA SE JOŠ OSMORKA

Imena novih ministara: Nenad Nešić prošao provjeru SIPA-e

Radi se o provjerama kandidata za ministre i zamjenike ministara iz reda srpskog i hrvatskog naroda

Nenan Nešić. Avaz

Miralem  Aščić

18.1.2023

Okončane su sigurnosne provjere za prvu grupu ministara i zamjenika ministara koji bi trebali činiti novu državnu vladu, a koje je po Zakonu obavila  Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), potvrđeno je za "Avaz" iz ove policijske agencije.

Kandidati SNSD-a i HDZ

Radi se o provjerama kandidata za  ministre i zamjenike ministara iz reda srpskog i hrvatskog naroda, koje je Borjana Krišto, nova predsjedavajuća Vijeća ministara poslala kao prijedloge SNSD-a i HDZ BiH.

Sigurnosne provjere je prošao Zoran Tegeltija, koji je prijedlog SNSD-a za ministra finansija, Staša Košarac, novi stari ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Okončana je i provjera za Nenada Nešića, koji je predložen za novog ministra sigurnosti BiH, kao i ministre iz reda HDZ BiH.

Davor Bunoza iz HDZ-a je kandidat za ministra pravde BiH, a za ministricu civilnih poslova predložena je Dubravka Bošnjak. Sva ova imena moraju proći provjere.

Ide Osmorka

Sada se čekaju provjere za ministre i zamjenike iz Osmorke.

Radi se o provjeri za šefa diplomatije. Prijedlog je Elmedin Konaković, lider NiP-a, dok je ministar prometa Edin Forto, a odbrane Zukan Helez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.