NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Džuvo ispao iz voza!

Uzalud je lobirao, niko ga neće za direktora OSA-e

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

19.1.2023

Uzalud je lobirao, niko ga neće za direktora OSA-e. Džuvo se koristio obmanama i navodnom pričom da ima podršku Ambasade SAD u BiH, što je obična laž, ali to nije upalilo. Sada se traži ime profesionalca.

Prema informacijama „Avaza“, on više nije ni u kakvoj igri da bude novi/stari direktor OSA-e, kojom je bezuspješno rukovodio skoro 11 godina. Treći mandat teško da može dobiti, samo može sanjati o njemu.

Komentar dana pod nazivom „Crveni karton“ napisao je Miralem Aščić.

Odliv radne snage iz Bosne i Hercegovine se nastavlja. Stiglo novih 700 prijava za poslove na Minhenskom aerodromu.

Donosimo osvrt Refika Lende bošnjačkog kandidata za Predsjedništvo FBiH: SDA-ov ’kurban’ za udar na demokratiju.

Čelnik suda dobio podršku cijelog VSTV-a. Debevcu izglasan novi šestogodišnji mandat.

Ličnost dana je Bisera Turković. Na bh. političkoj sceni svjedoci smo da smo viđali svakakve protuhe. Ipak, teško da će u bližoj političkoj budućnosti biti štetnijeg, besramnijeg i beskorisnijeg ministra vanjskih poslova nego što je to bila Bisera Turković, srećom, odlazeća ministrica vanjskih poslova BiH.

Padavine ponovo izazvale probleme u BiH. Građani strahuju od crnog scenarija. Na području Ljubuškog proglašene vanredne mjere, u Konjicu kritično, a u Mostaru u dijelu Starog grada izlila se Radobolja. Voda je ušla u dvije kuće i šest podruma te pričinila veću materijalnu štetu. Povišen vodostaj rijeka Bosna i Fojnica.

Sebija krije ’diplomu’: Zasjedao Senat UNSA-e. Mnogo dokumentacije nedostaje u vezi diplome direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i redovne profesorice Medicinskog fakulteta UNSA-e Sebije Izetbegović, saopćio je rektor UNSA-e Rifat Škrijelj nakon što je održana vanredna sjednica Senata.

Goraždanska policija nije mogla otkrivati detalje istrage. Hoće li napadač na Raščića biti uskoro uhapšen. Vjerujemo da će i ovo, kao i ostala krivična djela, biti brzo rasvijetljeno, kazao je Mirsad Kamenica, šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku.

One su „bombe“. Od pjevačica, influenserica, manekenki do voditeljica. Bosanke koje se ne libe pokazati tijelo.

Senjanin Maglajlija o Svjetskom prvenstvu u rukometu. Hrvatske ne može dalje. Donosimo i detalje pregovora oko transfera bh. Reprezentativca Amira Hadžiahmetovića. Na Grbavici trljaju ruke i nadaju se obeštećenju.

Edin Džeko stigao do devetog trofeja u karijeri. Inter u Superkupu savladao Milan sa 3:0, a naš reprezentativac bio strijelac i najbolji pojedinac susreta.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.