NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ko sprema državni udar

Botovske stranice, otkako je SDA izgubila izbore, crtaju mete na čelo svim oponentima i kritičarima SDA i dinastije s Poljina

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

20.1.2023

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom donosi: Ko sprema državni udar.

Botovske stranice, otkako je SDA izgubila izbore, crtaju mete na čelo svim oponentima i kritičarima SDA i dinastije s Poljina. Da li SDA sprema nasilje u BiH? Kako postaju sve očajniji, ne treba isključivati mogućnost da će u jednom trenutku svoje sada već otvorene prijetnje pokušati provesti u djelo.

Nove vremenske nepogode ponovo su izazvale haos u Bosni i Hercegovini. Nadležne službe se od noći s utorka na srijedu bore s poplavama u nekoliko krajeva u našoj zemlji. Pročitajte gdje su padavine uzrokovale najviše problema.

Komentar dana pisala je Ema Maslo: Šta nismo naučili.

Sasvim otvoreno Sevlid Hurtić, kandidat za ministra za izbjeglice, govori za “Avaz”. Pročitajte šta očekuje od budućeg saziva Vijeća ministara BiH.

Ličnost dana je naš kapiten, dijamant Edin Džeko. Sa interom je odvojio deveti trofej.

Na stranama Globusa pročitajte zašto su ukrajinske snajperistkinje su noćna mora za Putina.

Da namjenska industrija, kao rijetko koja privredna grana u Bosni i Hercegovini, praktično cvjeta, pokazuju i podaci Uprave za indirektno oporezivanje BiH, prema kojima je iz naše zemlje tokom prošle godine izvezeno oružja i municije u vrijednosti većoj od 196 miliona KM. Šta ve tačno izvozimo pročitajte u današnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“.

Sa druge strane, hljeb je sve manji, a sve skuplji. Iako se očekivalo, niže cijene goriva nisu dovele do pojeftinjenja namirnica.

S obzirom na to da je kafa neizbježna dnevna rutina Bosanaca i Hercegovaca, a ispijanje ovog napitka tradicija, ekipa „Avaza“ posjetila je jednu od najstarijih radnji u Sarajevu. Pročitajte kako nastaje Mušina tucana kafa te ko je sve posjetio njegovu radnju u srcu Sarajeva.

Na stranama Crne hronike otkrivao detalje tragedije iz Sarajeva. Pročitajte zašto se djevojka bacila u Miljacku.

Naše strane Sporta posvetili smo kapitenu bh. reprezentacije Edinu Džeki. On je sa Interom osvojio svoj deveti trofej, a otkrijte šta su to italijanski mediji pisali o našem Dijamntu.

Danas donosimo i revijalni izdanje TV Extre. Pročitajte intervjue s Emelom Burdžović i Aleksandrom Milićem Milijem.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.