SARAJEVO

Satler i Zvizdić: EU i BiH su vrlo bliski partneri

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Satler izrazili su uvjerenje da će BiH ostati čvrsto na putu evropskih integracija

Denis Zvizdić i Johan Satler. Fena

H. J. I.

24.1.2023

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johanom Satlerom (Johann Sattler) o političkoj situaciji u BiH i o sutrašnjem imenovanju Vijeća ministara BiH.

Novo Vijeće ministara

Zvizdić je rekao da je Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH dala preporuku za imenovanje Vijeća ministara i to velikom većinom glasova, što je svakako pozitivan signal uoči sutrašnje sjednice Predstavničkog doma.

Predsjedavajući Zvizdić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je Bosni i Hercegovini dodijeljen kandidatski status, zahvalio se Satleru na podršci i rekao da je Delegacija EU uvijek bila partner vlastima u BiH.

EU i BiH bliski partneri

Šef Delegacije EU u BiH Johan Satler je rekao da su EU i BiH vrlo bliski partneri i da Unija želi da Bosna i Hercegovina bude dio evropske porodice. Poručio je da u narednom periodu treba raditi na ispunjavanju uvjeta kako bi BiH što prije postala članica EU.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Satler izrazili su uvjerenje da će BiH ostati čvrsto na putu evropskih integracija, saopćeno je iz Zvizdićevog Kabineta, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.