SAP SOFTVER

Šta će biti sa održavanjem Prointer sistema u RS?

Na zvaničnoj stranici njemačke kompanije se navodi da su sada njihovi jedini partneri iz BiH Planet Soft i BH Telecom

Kompanija Prointer. Printscreen

H. J. I.

25.1.2023

Kompanija Prointer koja je prethodnih godina dobila desetine miliona KM za ugrađivanje svjetski poznatog SAP softvera u institucijama i najvećim javnim preduzećima, izgubila je status partnera ove kompanije.

Novinari portala Capital koji godinama izvještavaju o milionskim ugovorima ove kompanije i javnih institucija, kažu da je ovo ozbiljan potres za Prointer.

Na zvaničnoj stranici njemačke kompanije SAP se navodi da su sada njihovi jedini partneri iz BiH Planet Soft i BH Telecom. Pored Prointera, kaže Vukelić, ovo će ostaviti posljedice i na javne institucije kojima je Prointer održavao ovaj sistem.

Iz kompanije Prointer na pitanja novinara BN Televizije o posljedicama ukidanja partnerskih odnosa sa SAP-om odgovaraju da redovno provode periodične revizije partnerskih statusa.


- S ciljem zaštite naše kompanije, a prije svega naših klijenata čiji su nam interesi i zadovoljstvo na prvom mjestu, zaključke u vezi sa poslovnom saradnjom sa kompanijom SAP West Balkans, smatramo preuranjenim - saopšteno je iz Prointera.

Pored pomenutih javnih institucija Prointer je najbolji izbor za uvođenje i održavanje SAP softvera bio i za Šume RS i Elektroprenos BiH. Za sada nema informacija iz javnih institucija kako će biti nastavljen rad i održavanje ovog softvera.

Firma Prointer se od njenog osnivanja dovodi u vezu sa sinom predsjednika RS Milorada Dodika, što je i sam Dodik priznao u Narodnoj skupštini 2019. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.