ZASTUPNIK SDA

Skopljak potvrdio pisanje "Avaza" da je Vlada FBiH odbila amandmane na Budžet

U suštini se mijenja Budžet i stavke sa kojih su uzeli novac da namire druge u dobroj mjeri utiču na privredni ambijent, rekao je

A. Kukić

26.1.2023


Zastupnik SDA u Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Fahrudin Skopljak održao je konferenciju za medije za vrijeme sjednice ovog doma, a govorio je o Budžetu FBiH za 2023. godinu. 

-  HDZ je sa Osmorkom prekrojio budzet. Stav SDA je da je Budžet trebalo usvojiti onako kako je Vlada u tehničkom mandatu predložila, a da nova Vlada načini rebalans - rekao je i dodao da je HDZ maestralno sve odradio i u amandmane uvrstio za sebe bitne stvari dok se Osmorka zadovoljila mrvicama.

Dodaje da ovo i ne čudi jer je tamo osam gladnih usta koje treba nahraniti.

- U suštini se mijenja Budžet i stavke sa kojih su uzeli novac da namire druge u dobroj mjeri utiču na privredni ambijent i mi mislimo da to nije dobro - rekao je i dodao da su jučer evidentno cijeli dan na pauzama kasapili budzet.

Dodao je da je Vlada odbila sve amandmane.

Kaže kako u amandmanima traže i 7 miliona za bolnicu u Mostaru te da je HDZ svoje amandmane strukturalno podijelio, a Osmorka samo pomrvila i uzela mrvice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.