PRISUSTVOVAO I ČOVIĆ

Krišto se sastala sa predsjednikom HAZU BiH u Mostaru

Krišto je, također, učestvovala i na 20. sjednici Skupštine Hrvatske akademije za nauku i umjetnost u Bosni i Hercegovini

Bevanda, Krišto i Čović tokom održanog sastanka. Vijeće ministara BiH

A. O.

27.1.2023

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto danas se u Mostaru sasatala sa predsjednikom Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini (HAZU BiH) akademikom Mladenom Bevandom.

Akademik Bevanda upoznao je predsjedavajuću Krišto sa svim planovima ove akademske organizacije za sljedeće razdoblje te s prethodno planiranim i dogovorenim aktivnostima i sistemskim radom, naučnim pa i političkim djelovanjem, kao i svim onim što rade u nauci i umjetnosti kroz različite institucije u BiH.

Krišto je istakla veliki značaj i ulogu Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH, posebno naglasivši važnim sve što je HAZU tokom svog djelovanja učinio za hrvatski narod na kulturnom, prosvjetnom, političkom, umjetničkom i znanstvenom području te društvenom razvitku.

Krišto je, također, učestvovala i na 20. sjednici Skupštine Hrvatske akademije za nauku i umjetnost u Bosni i Hercegovini, gdje je istaknula kako Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini ima i uvijek će imati podršku svih službenika hrvatskog naroda na svim nivoima vlasti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.