POTVRDIO PISANJE "AVAZA"

Komesar MUP-a KS Selimović o ostavci: Moja savjest je čista

Znam da sam predvodio časne ljude u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo, naveo je Selimović

Selimović: Podnio ostavku. MUP KS

H. J. I.

31.1.2023

Nusret Selimović podnio je jutros ostavku na mjesto policijskog komesara MUP-a KS. Ostavku je podnio ministru Admiru Katici i v.d premijerki Dariji Softić-Kadenić.

Povodom ostavke, oglasio se i sam Selimović. 

- Štiteći integritet pozicije policijskog komesara odlučio sam podnijeti ostavku ministru unutrašnjih poslova i Vladi Kantona Sarajevo. Iako smo imali priliku čuti da je na djelu "svjesno provođenje nečije agende o slabljenju sigurnosnog sistema", potpuno mi je savjest čista, jer znam da sam predvodio časne ljude u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo čija je jedina agenda, kao i moja lično, zaštita života i imovine svih građanki i građana Kantona Sarajevo, borba protiv svih oblika kriminaliteta, a naročito protiv organizovanog kriminala i korupcije.


Javnost obavještavam da ću kao savjestan i odgovoran čovjek i policijski profesionalac nastaviti obavljati dužnosti policijskog komesara u punom kapacitetu do stvaranja zakonskih pretpostavki za imenovanje policijskog službenika za zamjenu komesara - naveo je Selimović u svojoj izjavi. 

Podsjećamo, kako je portal "Avaza" već objavio, na Selimovića su vršeni pritisci najgore vrste mjesecima, jer očigledno pojedinim strukturama ne odgovara njegova hrabrost da istraje i da se otkriju nalogodavci mafije koja je koristila Sky.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.