KOMENTAR DANA

Lažni moralisti

Nerazumljivo je zašto se vlast u KS toliko bori da ukloni prvog čovjeka policije KS

Nusret Selimović. Avaz

Miralem  Aščić

31.1.2023

Za danas je zakazana sjednica Nezavisnog odbora Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će se razmatrati smjena aktuelnog komesara sarajevske policije Nusreta Selimovića!

Digla se kuka i motika da se prvi čovjek sarajevske policije što prije smijeni i pošalje u penziju. I tako je mjesecima. Izmišlja se topla voda, a zaboravljaju rezultati.

Čovjek koji je bio heroj mjeseca Američke ambasade u Sarajevu, raskrinkao sa svojim istražnim timom Uprave policije Sky mafiju, doveo njihove pipke do tužilaca, preko noći je odjednom postao smetnja.

Spočitava mu se sve i svašta. Obuka, činovanje, nabavka policijske opreme. Sve što su trebali raditi MUP KS i usporeni Admir Katica, ministar u Vladi KS, koji je neprimjetan u svome radu.

Katici se žurilo da u moru problema formira helikopterski tim, a prijem policajaca prebaci na Upravu.


Miralem Aščić. Avaz

U ovoj priči više je nego očita njegova namjera, a utvrdit će se kojih tačno sve osoba, da se skloni Selimović.

Razumljivo je da to traže SDA i kadrovi kojima je Selimović zasmetao.

Ali nerazumljivo je zašto se vlast u Kantonu Sarajevo toliko bori da ukloni čovjeka koji je za osam mjeseci pohapsio više od 100 osoba i sklonio ine bandite sa sarajevskih ulica.

I taman kada se klupko počelo odmotavati, počele padati krupe ribe, vlast se odlučila da sve zaustavi.

Pomalo je nelogična i izjava Elvedina Okerića, predsjednika Komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo, da zbog neprovođenja zakona i podzakonskih akata Uprave policije KS može doći do urušavanja sigurnosnog sistema u Kantonu Sarajevo.

Na osnovu čega je to zaključio, vrijeme će pokazati. No, jedno je sigurno, Selimovića žele otjerati da bi se neko zaštitio. Ali ko tačno, saznat će se uskoro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.