U VAŠINGTONU

Bećirović razgovarao s predstavnicama organizacije BHeart

Iskazana je izuzetna motivacija za pružanje doprinosa humanitarnim aktivnostima članova organizacije

Tokom sastanka u Vašingtonu. Denis Bećirović

A. O.

1.2.2023

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je u Vašingtonu (Washingtonu) sa predstavnicama organizacije BHeart, koja okuplja ljude porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Bećirović je upoznat sa radom ove volonterske organizacije, fokusirane na rješavanje problema i projekata koji su važni za bosanskohercegovačku zajednicu.

Važnost rada

Član Predsjedništva istakao je važnost rada i aktivnosti bosanskohercegovačke dijaspore u Vašingtonu, ocijenivši kako predstavlja važnu sponu između dvije zemlje i poticaj za jačanje odnosa, posebno u oblasti ekonomije, turizma, kulture i obrazovanja, kao i promocije potencijala Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Predsjedavajuća Upravnog odbora BHearta Dženita Mehić-Saračević poručila je kako je organizacija multietnička i predstavlja sve građane i narode Bosne i Hercegovine i njene prijatelje.

Pozitivne promjene

Naglašeno je da potiče obrazovne, društvene, kulturne, ekološke i druge pozitivne promjene. Radeći u partnerstvu s ljudima širom Sjedinjenih Američkih Država, predstavnice BHearta naglasile su kako je cilj organizacije da podrži projekte koji pomažu u stvaranju napredne Bosne i Hercegovine.

Iskazana je izuzetna motivacija za pružanje doprinosa humanitarnim aktivnostima članova organizacije, koja je do sada više puta pružila pomoć ugroženim segmentima bosanskohercegovačkog društva.

Predstavnice BHearta istakle su da će i u narednom periodu raditi na projektima jačanja veza sa Bosnom i Hercegovinom s ciljem očuvanja kulturne baštine i identiteta Bosanaca i Hercegovaca u dijaspori, promovisanja Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama, te posebno poticanju mladih iz dijaspore da se snažnije povežu za domovinom.

Pružanje podrške

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović poručio je da će, u skladu sa svojim mogućnostima i ovlaštenjima, pružiti podršku BHeartu, bosanskohercegovačkoj dijaspori u Sjedinjenim Američkim Državama, te svim istinskim prijateljima Bosne i Hercegovine koji žele napredak naše zemlje.

Sastanku sa članom Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem, pored predsjedavajuće Upravnog odbora BHearta Dženite Mehić-Saračević, prisustovali su i članovi Upravnog odbora Mirna Mekić, Nevena Bosnić, Sabina Đutović-Alivodić i Adelhaida Hatibović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.