U 9 SATI

Sjednica VSTV-a BiH zakazana za narednu sedmicu

Dnevni red ima 25 tačaka, a između ostalog razmatrat će se Informacija o realizaciji zaključaka sa sjednice Vijeća održane 17. i 18. januara 2023. god

Sa ranije održane sjednice.. Avaz

A. O.

2.2.2023

Redovna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) bit će održana u srijedu i četvrtak, 08. i 09. februara 2023. godine sa početkom u 9 sati.

Dnevni red ima 25 tačaka, a između ostalog razmatrat će se Informacija o realizaciji zaključaka sa sjednice Vijeća održane 17. i 18. januara 2023. godine, Donošenje odluke o prestanku mandata sudije Suda BiH, Usvajanje revidiranog Uputstva za strateško planiranje i izvještavanje u sudovima, Zahtjev za izuzeće glavne disciplinske tužiteljice.

Također, na dnevnom redu naći će se i Imenovanje za Federaciju BiH troje sudija Kantonalnog suda u Tuzli - građansko odjeljenje; troje sudija Općinskog suda u Živinicama; tri tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona Bihać; dva tužioca Kantonalnog tužilaštvo Posavskog kantona Orašje; kao i za RS pet sudija Okružnog suda u Banja Luci, dvoje sudija Osnovnog suda u Banja Luci; jednog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.