VISOKI PREDSTAVNIK U BIH

Ko prijeti Kristijanu Šmitu: Oglasili se iz PIC-a

Pokušaji ugrožavanja pozicije visokog predstavnika doprinose podjelama u društvu i skreću pažnju sa suštinskih reformi koje su potrebne BiH, navodi se

Šmit: Nedavne prijetnje visokom predstavniku. ARMIN DURGUT / PIXSELL

E. Ć.

8.2.2023

Ambasadori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) su se oglasili u svjetlu prijetnji nasiljem visokom predstavniku Kristijana Šmita (Christian Schmidt).

- Pokušaji ugrožavanja pozicije visokog predstavnika doprinose podjelama u društvu i skreću pažnju sa suštinskih reformi koje su potrebne BiH. 

Ambasadori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira pozivaju glavne aktere u cijeloj zemlji da ulože energiju u rješavanje najhitnijih izazova s kojima se BiH suočava, a to su: ekonomski razvoj, borba protiv korupcije, jačanje vladavine prava i napredovanje BiH na njenom evroatlantskom putu.

Ambasadori zemalja-članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira zahvaljuju visokom predstavniku Kristijanu Šmitu na njegovom opredjeljenju da surađuje sa svim akterima u Bosni i Hercegovini na pronalaženju stabilnih i trajnih rješenja potrebnih za provedbu preostalih elemenata Programa 5+2 čime bi došlo do uspješnog okončanja međunarodne supervizije u BiH.

Ambasadori zemalja-članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira spremni su pružiti svoju pomoć i podržati domaće zvaničnike u njihovim nastojanjima da osiguraju prosperitetnu budućnost za sve građane koji žive u BiH - saopćeno je iz PIC-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.