TEŠKE RIJEČI

Kordić osuo paljbu po antifašistima, stigla brza reakcija SDP-a

Predstavljati se antifašistima noseći u rukama simbole jednog od najgnusnijih totalitarnih režima je za svaku osudu, rekao je Kordić

Mario Kordić. Facebook

S. S.

11.2.2023

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić oštro je odgovorio na kritike brojnih antifašista koje su upućene ka gradskim vlastima na Partizanskom groblju u Mostaru tokom manifestacije obilježavanja 78 godina od oslobađanja od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

- Dok Mostar svakodnevno raste, razvija saobraćajnice, infrastrukturu, turizam, obnavlja zaostale ruševine, pojavljuju se lažni moralizatori i falsifikatori načela antifašistima. Predstavljati se antifašistima noseći u rukama simbole jednog od najgnusnijih totalitarnih režima je za svaku osudu. Možda bi i ove godine igrokaz koji isti glumci godinama izvode prošao bez reakcije, ali nemoguće je zanemariti gnusno nazivanje Mostara mjestom neofašizma - rekao je Kordić.

Osuo paljbu

Brzo je stigao i odgovor iz SDP-a Mostar, a njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

- Izjava Maria Kordića kojom je osuo paljbu po svima koji su danas na Partizanskom spomen-groblju u Mostaru odali počast borcima za oslobađanje Mostara od Hitlerovih i Pavelićevih fašista je sasvim očekivana. Ako je neko u početku Kordićevog mandata gajio nadu da će isti iskoračiti iz šina politike HDZ-a, danas je svima jasno da ju je isti samo upakovao u ljepši celefon.

"Napad na multikulturalnost"

I dok Kordić u antifašistima vidi napad na „multikulturalnost i slobode“ Mostara, batinaši njegovog stranačkog kolege, bivšeg direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja, Rade Bošnjaka premlaćuju naše sugrađane koji su se drznuli razotkriti višemilionski kriminal kadrova HDZ-a.

Budući da je Bošnjak u ratu obavljao dužnost načelnika Općinskog stožera HVO-a Mostar u periodu kada je ova vlast miniranjem Partizanskog-spomen groblja „promicala slobode“ ulicama Mostara izgledno je očekivati da mu Kordić za svoja remek dijela uruči povelju grada za promicanje multikulturalnosti i sloboda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.