VIKEND U BIH

Turisti iz Hrvatske u "Avaz Twist Toweru": Oduševljeni smo gradom, dolazimo opet

Jako mi se sviđaju vaši običaji, vaši ćevapi, rekla je Željka Marković

Turisti - Avaz
Turisti - Avaz
Turisti - Avaz
Turisti - Avaz
Turisti - Avaz
+6

12.2.2023

Turisti iz Hrvatske ovaj vikend provode u Sarajevu. Kako su istakli za portal "Avaza" oduševljeni su gradom, ljudima te ćevapima. 

Jedna od nezaobilaznih destinacija za posjetu bila je i najviša zgrada na Balkanu "Avaz Twist Tower", a mnogi su iskoristili priliku da naprave fotografiju sa dragim osobama na vidikovcu.

Jedna od vodiča je Aleksandra Furjan.

- U našem autobusu je oko 70 ljudi. Gotovo svi su se odlučili za posjetu "Avazovom" tornju s obzirom na to da nisu bili. Baš su fascinirani Sarajevom i cijelom ovom pričom, dašag savremenog, gdje smo sada, a isto tako bogata kulturno-historijska baština ih oduševljava i svakako se planiraju vratiti - rekla je Furjan za "Avaz".


Furjan: Bogata kulturno-historijska baština. A. KUKIĆ

Željka Marković iz Zagreba kazala je za "Avaz" da je u Sarajevu prvi put.

- Jako mi se sviđa vaš grad, vaši običaji, vaši ćevapi. "Avaz" je krasan, samo šteta što je malo magla, snijeg i kiša - rekla je i dodala da su Sarajlije ljubazne te da će opet doći u Sarajevo.


Marković: Grad mi se jako sviđa. A. KUKIĆ

U posjetu Sarajevu iz Hrvatske došla je i doktorica Sanja Čičević.


Čičević: Prvi put sam u "Avaz Twist Toweru". A. KUKIĆ

- Jedna grupa nas iz Zagreba došla je u vaše prekrasno Sarajevo, da posjetimo ovaj toranj, gdje još nisam bila. Oduševljeni smo, pogotovo sa ljudima, što sa gostoprimstvom, jer ste poznati po gostoprimstvu, po hrani, po društvu, po ljepotama, bili smo na Vrelu Bosne - rekla je Čičević i dodala da će opet doći u Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.