"AVAZ" NA LICU MJESTA

Počela 4. vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Dnevni red je usvojen

Sa današnje sjednice. A. Kukić

28.2.2023

Počela je 4. vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj bi se trebalo glasati o izboru predsjednika i potpredsjednika FBiH. 

Kako javlja "Avazov" reporter sa lica mjesta dnevni red je usvojen. 

Mladen Bošković, kao predsjednik Komisije za imenovanja, predstavio je izvještaj ove Komisije. Naveo je da je Komisija obaviještena da nije postignut dogovor između kandidata na sastanku održanom u petak. Shodno tome, sazvana je sjednica Predstavničkog doma PFBiH kako bi se glasalo o predsjedniku i potpredsjednicima FBiH u skladu s Ustavom FBiH.

Za predsjednicu FBiH je predložena Lidija Bradara, dok su za potpredsjednike predloženi Refik Lendo i Igor Stojanović, naveo je Bošković i dodao da je ovaj prijedlog odluke proslijeđen zastupnicima.

Nakon sto su podneseni izvještaji Komisija, otvorena je rasprava. Za riječ se javio Sanel Kajan, zastupnik DF-a, koji je rekao da će biti protiv imenovanja Lidije Bradare za predsjednicu FBiH.

Jasmina Biščević - Tokić (SDA) rekla je da se pita kako je moguće na današnji dan sazvati dvije sjednice te je zatražila da se pročita Poslovnik i ponovila da se krše Poslovnik i Ustav FBiH.

Mirsad Zaimović (SDA) je kazao uime Kluba SDA da će biti protiv imenovanja Lidije Bradare za predsjednicu FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.