OTVARAJU SE NOVI PUNKTOVI

Sve je više korisnika Narodne kuhinje "Imaret" u Tuzli

Vjerujte da nismo ni svjesni kolike su potrebe sugrađana, kazala je Husanović

Sve veći redovi korisnika. H. Čalić

H. Čalić

1.3.2023

Svakim danom sve je više korisnika Narodne kuhinje “Imaret” u Tuzli. Prema riječima direktorice ove kuhinje Mensure Husanović, obroci se pripremaju za 19 punktova jer se, osim Tuzle, distribuiraju i u Gračanicu, Lukavac te Kalesiju.

- Vjerujte da nismo ni svjesni kolike su potrebe sugrađana. Mi dnevno pripremimo 2.840 obroka, za isto toliko korisnika u spomenutim gradovima. Nedavno smo otvorili punkt u naselju Kiseljak za 200 korisnika, a uskoro ćemo otvoriti punktove u Mramoru i 1. aprila u Živinicama. I sve to neće biti dovoljno, pa u Tuzli podijelimo oko 250 paketa putem „Merhameta“ za bolesne i iznemogle osobe - kazala je Husanović.


Husanović: Potrebe građana. Avaz

Kako je istakla, svakim je danom sve teže osigurati obrok gladnim ljudima. Poseban je problem osigurati brašno za vlastitu pekaru, dok ostale životne namirnice dobri ljudi mogu donirati.

- Za sada se nekako izborimo s problemima, ali ne znam do kada. Frišak hljeb iz naše pekare je nešto što je velika stvar za naše korisnike, ali se trudimo i da obrok bude što bolji - dodala je Husanović.

U Gračanici smo se zatekli na dovozu obroka u ulici Varoš. Simo Vasiljević, osoba s invaliditetom, kaže da bi bio gladan da nije narodne kuhinje.

- Hvala ovim ljudima što se bore za nas. Da nije njih, mnogi bi gladovali - kazao je Vasiljević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.